Mahalle muhtarlarının maaşı asgari ücret seviyesine çıkartıldı

Muhtarlara 2022 yılının başında zam yapılmıştı. Ancak yapılan zam az bulunup son dakika haberi olarak asgari ücrete kadar çekildi. İşte detaylar...

Mahalle muhtarlarının maaşı asgari ücret seviyesine çıkartıldı

Mahalle muhtarlarının maaşında artış yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlarla bir araya gelerek aldığı maaşlarda zam yapılacağını duyurdu. Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete yapılan zammın ardından muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kaldığı biliniyor ve bu duruma razı gelmediklerini açıklayıp bu alanda çalışmaları olduğunu belirtti. Erdoğan binlerce muhtarın maaşına zam yapıldığını açıklayarak bu zam oranının asgari ücret ile aynı olacağını belirtti. Muhtarların 2022 yılında maaşlarına zam geldiği haberinden sonra büyük oranda maaş artışı ve belirli bir zam yapıldı.

Verilen bilgiler üzerine yeni yılda asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılarak dar gelirli vatandaşlar için bir hayli bir maaş artışı yapılmıştı ve asgari ücret 4.253 TL olarak neredeyse 2 katına kadar çıkmıştı. Yeni zamla muhtar maaşlarının 3.392 liraya yükseldiğini belirtmişti ve bu oranı az gören Recep Tayyip Erdoğan, “Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı” ifadelerini kullanıp maaşları 4.253 liraya çıkaracağını belirtti. Yaşanan sürekli zam ve enflasyon durumundan sonra muhtarlara yapılan zam oranları uygun görüldü.

Zamlar sürekli artıyor!

Her geçen gün artan zam olayından dolayı asgari ücretten engelli maaşına kadar birçok alanda maaş zammı uygulandı. Uygulanan bu zam oranları genelde %30 ile %60 arası tutulup neredeyse iki katına çıkmasına neden oldu. Her geçen gün gıdadan akaryakıta ve oldukça fazla alana zam yapıldığı için şu an yapılan bu zam oranları pek işe yaramadı.

 Hızla artan enflasyon oranı ve birçok farklı zam olayı düşüş yaşandığı sürece ileri ki süreçlerde bu zam durumları pek işe yaramadan millet tekrar asgari ücretin yetmediğini belirtebilir. Muhtarlar için daha önce 2.500 TL maaş aldığı dönemden öncelikle 3.392 TL oranında bir artış yapılmıştı. Bugün yapılan son dakika açıklaması ile 4.253 TL oranında bir artış yapıldı.