Cumhurbaşkanından stokçuluk açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı iftar programında stokçuluğu önleyecek çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Açıklama sonrası stokçuluk ve e-ticaretle ilgili çalışmalar merak edilmeye başlandı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanından stokçuluk açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan stokçuluk ve fahiş fiyat açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı iftar programında stokçuluk ile ilgili bilgileri verdi. Cumhurbaşkanı şu açıklamalara yer verdi. “Esnaf ve sanatkarımızın da kendi yaşadıkları sıkıntılara rağmen çevredeki herkese el uzattıklarını, yardımcı olduklarını, imkanlarını bölüştüklerini biliyoruz. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyorum. Bizi herkesten daha güçlü yapan, farklı kılan, zorluklar karşısında dayanıklı hale getiren işte bu vasfımız, bu erdemimizdir.

Ahilik geleneğine sahip çıkmamız demek bizi biz yapan değerleri ve onun üzerinde yükselttiğimiz istiklalimizi ve istikbalimizi yaşatmamız demektir. Ahinin olduğu yerde kötülük kök salamaz, tırnak tutamaz. Ahlaksızlık, özellikle tırnak tutamaz. Seviyesizlik, itibar göremez. Pislik kalıcı olamaz. Hayatımızın bir döneminde biz de esnaflık yaptığımız için bu vasıfları bizzat yaşayarak hıfz ederek tatbik ederek öğrendik. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını da hep birlikte gerçekleştireceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Dünyada yaşanan küresel krize dikkat çeken Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti. “Salgının küresel düzeyde dengeleri bozan ve fiyatları artıran etkilerini henüz yeni yeni üzerimizden atarken bu defa da Karadeniz’in kuzeyindeki krizin ağır sonuçlarıyla karşı karşıya kaldık. Küresel enerji gıda ve ham madde fiyatlarındaki artışlar tüm dünya ile birlikte bizi de etkiledi. Bunun üzerine bir de 2018 ‘den beri döviz kurunda yaşanan istikrarsızlıkla mücadele etmek durumunda kaldık. Son dönemde çarşıda pazarda hayatın her alanında görülen fahiş fiyat artışlarının en önemli sebebi bu iki faktördür.” İfadelerini kullandı.

Erdoğan şu ifadeleri ile dikkat çekti!

Fiyat artışlarına karşı yeni tedbirlerin alınacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları belirtti. “Bununla birlikte bilhassa ülke çapında faaliyet gösteren kimi tedarik ve perakende zincirlerinin yöntemlerinden kaynaklanan şikayetleri de gözden ırak tutmuyoruz.

Önceki günkü kabine toplantısının ardından yaptığım millete sesleniş konuşmasında da ifade ettiğim gibi bu tür sorunların çoğu hukuki değil ahlaki sonuçlara dayandığı için yaptırım imkanları da sınırlıdır. Vicdanı, ahlakı ve değeri olmayana ne deseniz boş. Bu elimiz kolumuz bağlı bir şekilde yaşanan rezaletlere seyirci kalacağımız anlamına da gelmiyor.” İfadelerine yer verdi.