Cumhurbaşkanından Öğrencilere Burs Müjdesi

Son dakika haberine göre Türkiye'nin merakla beklediği Kabine toplantısının sona erdiği belirtildi. Kabine toplantısının ana gündeminde memur zammı ve memur emeklisinin zam oranları yer almaktaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor...

Cumhurbaşkanından Öğrencilere Burs Müjdesi

Son dakika haberine göre Türkiye'nin merakla beklediği Kabine toplantısının sona erdiği belirtildi. Kabine toplantısının ana gündeminde memur zammı ve memur emeklisinin zam oranları yer almaktaydı.Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 16.50'de toplanan Kabine toplantısının sona erdiği belirtildi. 2 saat 45 dakika süren toplantıda neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanından Öğrencilere Burs Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada;

Önümüzdeki yıl bu rakamları lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde bin 700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya çıkartıyoruz. ifadelerine yer verildi. 

Öğrencilerden Burs Talebine Yanıt Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 16.50'de toplanan Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan öğrenci burslarına ilişkin müjdeyi duyurdu. 

Pek çok öğrencinin gerek ev kiraları gerekse sosyal yaşantının vermiş olduğu maddi zorluklar ile birlikte mücadele gösterdiği bilinmekteydi. Kabine toplantısının ardından memur ve memur emeklilerine yönelik olarak bir zam beklentisi içerisindeyken Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere yönelik olarak oldukça mutlu bir haber vermiştir.

2022 de En Düşük Öğrenci Bursu 850 TL Oldu

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan öğrenci burslarını önümüzdeki seneden itibaren zamlanacağını açıkladı. Bu  açıklamalar ışığında; 

Lisans Öğrencisi Burs Ücreti: 850 TL

Yüksek Lisans Öğrencisi Burs Ücreti: 1700 TL

Doktora Öğrencisi Burs Ücreti: 2550 TL 

Öğrenci Burslarında Artış Yüzde Kaç Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından öğrenci burslarına yönelik olarak yapılan açıklamalardan sonra öğrenci burslarının yüzde 31 oranında artış gösterdiğini söyleyebiliriz.

Yeni burs ve kredi rakamlarının öğrencilere hayırlı olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca geçmiş açıklamalarda bu yıl %20 artış ile birlikte toplam 180 bin öğrencinin burs imkanlarından faydalandığını açıklamıştır. Ayrıca her yıl yaklaşık olarak 150 bin yeni öğrencinin burs almaya hak kazandığı da yapılan açıklamalar arasında yer almaktaydı.

Kabine Toplantısında ele Alınan Diğer konular ile ilgili bilgi almak için hemen aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz.