Cumhurbaşkanı'ndan ihracatçı firmalara kur garantisi

Türkiye'nin merakla beklediği Kabine toplantısının sona erdiği belirtildi. Kabine toplantısının ana gündeminde memur zammı ve memur emeklisinin zam oranları yer almaktaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından bazı açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı'ndan ihracatçı firmalara kur garantisi

Son dakika haberine göre, Türkiye'nin merakla beklediği Kabine toplantısının sona erdiği belirtildi. Kabine toplantısının ana gündeminde memur zammı ve memur emeklisinin zam oranları yer almaktaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından bazı açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 16.50'de toplanan Kabine toplantısının sona erdiği belirtildi. 2 saat 45 dakika süren toplantıda neler konuşuldu?

Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik önlem paketinden söz etti. Afrika ile ticari ilişkilerden, faiz dışı açığa, Türk Lirası mevduatlardan bireysel emeklilik desteğine kadar pek çok konuda konuşan Erdoğan ihracatçılara kur garantisi verileceğini açıkladı.  

''İhracat firmalarımıza doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek''

Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükseliş nedeniyle oluşan endişeleri gidermek isteyen vatandaşa yeni finansal alternatifler sunduklarını belirten Erdoğan, vatandaşların bankadaki TL varlığının mevduat kazancı kur artışından daha fazla ise o getiriyi elde edeceğini açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasına göre, kur getirisi mevduat kazancından fazla ise aradaki fark direkt olarak vatandaşa ödenecek. Bu kazanç da stopaj vergisinden muaf olacak. 

Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı bu düzenleme ile vatandaşlar artık kur daha yüksek olacak diye mevduatını Türk Lirası'ndan dövize geçirmeye ihtiyaç duymayacak.

''Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.''

Döviz kurudaki dalgalanma nedeniyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalara da Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verileceğini bildiren Erdoğan, kur farkının TL olarak ihracatçı firmalara ödeneceğinin garantisini verdi. 

Etiketler