Cumhurbaşkanı açıkladı: 2 yıl geri ödemesiz 100 bin lira kredi!

Faizsiz kredi fırsatı ile ilgili detaylar giderek ortaya çıkmaya başladı. Başvurular e devlet üzerinden yapılacak olan 2 yıl geri ödemesiz kredinin üst limiti 100 bin lira olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı açıkladı: 2 yıl geri ödemesiz 100 bin lira kredi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklama ile sıfır faizli 2 yıl geri ödemesiz kredi fırsatından bahsetmişti. İşte detaylar...

Geçtiğimiz yıl, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından düzenlenen ve pandemi döneminde büyük zarar gören kapanma noktasına gelen işletmelere yönelik ilk fazı Mayıs 2021 ve ikinci fazını da Haziran Eylül 2021 dönemini kapsayan çalışma ile devlet tarafından Hızlı Destek Programı takvimine göre esnaflara ve işletmecilere destek yapılmıştı.

Şimdi ise tekrardan KOSGEB üzerinden hem işletmelere personel yardımı yapılacağı hem de sıfır faizli kredi imkanı tanınacağı açıklandı. Programın amacı hem işletmelerdeki personel ihtiyacını düşük maliyetle karşılamak hem de genç işsiz nüfusunu düşürebilmek.

Faizsiz Kredinin Geri Ödemesi 2024'te Başlayacak!

CB Erdoğan tarafından açıklanan ve yeni mezunların istihdamına yönelik başlattığını duyurduğu destek planının ayrıntıları belli oldu. Erdağan'ın açıklamalarına göre son 12 ay içerisinde istihdam sağladığı kişileri korumayı başarabilen işletmeler için 12 aylık bir çalıştırma verdiği her çalışanı için 100 bin liralık faizsiz ve 2 yıl boyunca geri ödemesiz destek kredisi alacağını  duyurdu. Çekilen kredilerin 2 yıl sonra ödeme planını da açıklayan Erdoğan 4 ayda bir, 6 eşit taksitle geri ödemeyi KOSGEB'e yapılacağını duyurdu.

Faizsiz Kredinin Şartları Neler?

Faiz kredinin şartları konusunda da net bilgiler gelmeye başladı. Asıl amaç personel istihdamını artırmak. Personel iş alınmadan önce destek başvurularının yapılması gerekiyor. Kredi destek ödemeleri 6'şar aydan 2 taksit şeklinde yapılmasına karar verildi. Bu kredi desteği süresince işe alınan personellerin işten çıkartılmayacağının garantisi verilecek olup, işverenin birinci dereceden akrabaları ise kredi destek sistemine dahil edilemeyecek.

Faizsiz Kredi Başvuru Tarihleri!

Faizsiz krediler programında 3. programında önemli bir değişiklik yapıldı. İmalat, teknoloji ve bilimsel araştırma sektörlerinin ardından hizmet ve ticaret sektörleri de  programa dahil edilmiş durumda. Yeni faz ile birlikte salgında, gelir kaybı yaşayan sektörlere daha fazla destek verilmeye çalışılıyor.  Mikro ve küçük işletmelere yapılacak destek ve faizsiz kredi ödemeleri için son başvuru tarihi 31 Mart 2022 olarak belirlendi. Ekstra süre verilmeyecek olan başvurularda. Başvurular E-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. 

Etiketler