SGK Duyurdu tüm ödemeler değişti! İşte yeni fiyatlar

2022 yılı ile birlikte SGK ile ilgili tüm ödemeler değişti. Sosyal Güvenlik Kurumu tüm çalışanları ilgilendiren yeni genelgeyi açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu yayımladığı genelge ile emzirme ve cenaze ödeneğinden, doğum ve askerlik borçlanması primlerine kadar değişen ödemeleri açıkladı. İşte detay

SGK Duyurdu tüm ödemeler değişti!  İşte yeni fiyatlar

2022 yılı ile birlikte SGK ile ilgili tüm ödemeler değişti. Sosyal Güvenlik Kurumu tüm çalışanları ilgilendiren yeni genelgeyi açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu yayımladığı genelge ile emzirme ve cenaze ödeneğinden, doğum ve askerlik borçlanması primlerine kadar değişen ödemeleri açıkladı. İşte detaylar…

SGK yeni dönem ödemelerinde il göze çarpan rapor parası oldu. Rapor parası günlük 111 lira 20 kuruşa çıkarıldı. Askerlik ve doğum borçlanması ile ilgili olarak ise en düşük 53 lira ödeneceği gündemde. İşte SGK’nın yeni döneme için belirlenen ücretleri…

SGK 2022 Yılı Ödemeleri

SGK 2022 yılı ödemeleri ile birlikte tüm çalışanları ilgilendiren yeni bir genelge yayımladı. Doğum sonrası, sigortalı kadınlara ya da erkeğin sigortalı olmayan eşine ödenen emzirme ödeneği bu yıl 316 lira olarak belirlendi. Geçen yıl ise bur rakamın 232 lira olduğu bilinmekteydi.

İş kazası ya da meslek hastalığı sonucu vefat eden ya da yaşlılık aylığı almakta iken ölen kişilerin hak sahiplerine verilen cenaze ödeneği ise 1250 liraya çıkarıldı. 2021 yılında bu rakam 918 TL idi.

SGK Duyurdu tüm ödemeler değişti!  İşte yeni fiyatlar - Resim : 1

2022 Yılı Rapor Parası 111 TL Oldu

SGK yeni dönem ödemelerinde il göze çarpan rapor parası oldu. Rapor parası günlük 111 lira 20 kuruşa çıkarıldı.  Yatarak tedavi görenlerde ise günlük 83 lira 40 kuruş olarak belirlendi. Askerlik ve doğum borçlanması ile ilgili olarak ise en düşük 53 lira ödeneceği belirtildi.

Doğum ve Askerlik Borçlanması Primi

Doğum ve askerlik borçlanması primi üzerinde en düşük prim 53 TL 38 kuruş, en yüksek prim ise 400 TL 32 kuruşa yükseltildi.

2022 Yurtdışı Borçlanma Primi

Yurt dışı borçlanması yapanlardan esas kazancın %45’i prim olarak alınmaktadır. Gurbetçiler 2022 yılında yurt dışı borçlanması yaptıklarında günlük en az 75 TL 6 kuruş prim ödemesi yapacaklardır. Kısmi süreli işlerde çalışanlar, eksik prim günlerini 30 güne tamamlamak için isteğe bağlı ödeme yapabilmektedir. Bu ödemenin miktarının ise günlük 33 TL 36 kuruş olduğunu ekleyelim.