Crypto.com yatırımcıları ödeme alamıyor! Ödeme işlemleri askıya alındı

Crypto.com, kendi ticaret platformunda ödeme özelliğini geçici olarak devre dışı bıraktığını duyurdu. İlk başta nedeni açıklanmayan durum daha sonra yetkisiz para çekme işlemlerinin fark edilmesi başlığı altında açıklandı.

Crypto.com yatırımcıları ödeme alamıyor! Ödeme işlemleri askıya alındı

Crypto.com'un yatırımcıları bugün para çekme işlemi yapmaya kalktığı anda bir engelle karşılaştıklarını ve çekim işlemlerini tamamlayamadığını fark etmesinin ardından önce şirketin destek hattını adeta parçaladı daha sonra ise sosyal medya platformundan seslerini duyurmaya çalıştı. 

Crypto.com ise konu hakkındaki sessizliğini şu cümlelerle bozdu;

"Hesaplarında şüpheli etkinlik fark eden az sayıda kullanıcımız var. Para çekme özelliğini geçici olarak devre dışı bırakacağız. Tüm mevduatlar güvende, ”dedi. Yazılı açıklamayı ise Twitter'dan yaptı.

Crypto.com Hacklendi Mi?

Sorunun nedeni belirsizliğini koruyor. Twitter'a göre Crypto.com, önümüzdeki birkaç saat içinde çevrimiçi olması gereken bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Fakat sorunun üzerinden saatler geçmesine rağmen henüz para çekim özelliği aktif edilemedi. Kullanıcılar paralarını çekmek ve hesaplarını kontrol etmek istedikleri takdirde şu yolu izlemeli.

Kullanıcılar, hesaplarına tekrar giriş yapmalı ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı yeniden etkinleştirmelidir. Bundan sonra, ödemeler tekrar mümkün olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Mümkün olan en kısa sürede ödeme işlemlerini başlatacağını duyuran şirket kayıp kripto varlıklarıyla nasıl başa çıkılacağı konusunda da sessizliğini korumaya devam ediyor. Müşteri hizmetleri her işlemi ayrı ayrı kontrol etmek istiyor gibi görünüyor.

Crypto.com için bu durum olabilecek en kötü zamanda gerçekleşti dense hata olmaz gibi duruyor. Son aylarda kripto borsası, marka bilinirliğini artırmak ve yatırımcı portföyünü genişletmek için pazarlama ve sponsorluk kampanyaları ile birlikte milyonlarca yatırım yaptığı biliniyor. Kullanıcı sayısında artışın yaşandığı bu dönemde böyle bir durumla karşı karşıya kalmak Crypto.com yönetimi açısından çok üzücü olsa gerek.

Etiketler