ABD bankaları yeni stablecoin planlıyor

Dört ABD bankasından oluşan bir konsorsiyum, endişeleri gidermek için yeni bir stabilcoin yaratıyor ve aynı zamanda müttefikler arıyor.

ABD bankaları yeni stablecoin planlıyor

Bir grup ABD bankası, ortaklaşa büyük bir stabilcoin başlatmayı planlıyor. Buna USDF adı verilmesi de öğrenilen ilk bilgilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu girişimin amacı, diğer şeylerin yanı sıra, diğer stabilcoinlerin rezervleri hakkında ortaya çıkan şüpheleri kendi stabilcoinleri ile ortadan kaldırmaktır. USDF konsorsiyumunun kurucu üyeleri arasında Synovus (MX Technologies'e göre varlık bakımından ABD'deki 48. en büyük banka), New York Community Bank (#45), FirstBank (#88) ve Sterling National Bank (#77) bulunmaktadır.  Konsorsiyum ayrıca diğer finansal kurumları katılmaya ikna etmek istiyor.

Konsorsiyum, yaptığı ortak açıklamalarda ise şu ifadelere yer verdi;

''USDF, yalnızca ABD bankaları tarafından basılmıştır ve bir konsorsiyum üyesi bankadan nakit olarak 1:1 oranında değiştirilebilir. USDF, bankasız sabit paralarda var olan tüketici koruma ve düzenleyici endişeleri ele alıyor ve blok zincirinde işlem yapmak için daha güvenli bir seçenek sunuyor.'' 

USDF, halka açık bir blok zincirinde çalışacak

Bankalar, halka açık Provenance blok zincirinde stabilcoin USDF'yi işletecek. USDF'nin halka açık bir blok zincirinde bulunması bazı avantajların ortaya çıkmasına neden olacağa benziyor. Bu nedenle, bankalar ve müşterileri, eşler arası ve işletmeler arası para transferlerine ek olarak çok çeşitli başka uygulamalar için stabilcoini kullanabilir hale gelecek. Bu senaryolar, örneğin, sermaye çağrısı veya fatura ve tedarik zinciri finansmanını içereceği de söz konusu bankalar tarafından açıklandı. 

Ancak bildirim, USDF rezervlerinin de FDIC tarafından desteklenip desteklenmediği konusunda net bir söylem henüz yok. Özellikle Tether söz konusu olduğunda, stabilcoin desteğinin opak doğası hakkında  birçok endişe var. Tether'in ana yatırımcılarından birinin de batmanın arifesinde olan Evergrande olduğu da düşünülürse stabilcoinler ve Tether'e olan güven giderek azalıyor...

Etiketler