İlginç veri! Bitcoin'i sollayacak mı?

Geçen yıl kripto para ödemelerinde Bitcoin kullanımı 2020'ye göre %27 düştü ve %65'e geriledi. Ether kullanımı %15'e yükseldi.

İlginç veri! Bitcoin'i sollayacak mı?

Kripto para birimlerinin amiral gemisi olan Bitcoin, son birkaç saatteki kayıpların ardından 42 bin 400 dolar fiyat seviyelerine düştü ve yeni haftaya aşağı yönlü bir ivme ile başladı.

3 bin 100 dolar fiyat seviyelerine kadar düşen ve kritik fiyat seviyelerinde işlem gören Ethereum ise Bitcoin’deki düşük oranlı ivme yükselmeleri ile birlikte önemli fiyat seviyelerini geri kazandı. Ethereum, 3 bin 300 dolar fiyat seviyelerini yakaladıktan sonra 3 bin 243 dolar fiyat seviyelerine düşmesine rağmen 3 bin 200 dolar destek seviyesini korumayı başardı. 

Bitcoin'in Gücü Azalıyor Mu?

BitPay, dünyanın en ünlü kripto ödeme işlemcilerinden biri olarak veri analizi yaptı. BitPay' in derlediği veriler, insanların ve şirketlerin kripto ödemelerinde Bitcoin'den farklı token kullanımlarının yükselmeye başladığını gösterdi. 

BitPay, 2020 yılında ödemelerde Bitcoin kullanımının yüzde 92 seviyesinde olduğunu açıkladı. Ancak bu oran 2021 yılında kripto ödemelerde Bitcoin kullanımının toplam işlemlerin yüzde 65'ine gerilediğini belirtti. 

Ether'den Atak

Bloomberg News'a açıklamalarda bulunan BitPay, kripto ödemelerde Ether kullanımının toplamın yüzde 15'ine yükseldiğini ifade ederek, stabilcoin kullanımının yüzde 13 olduğunu belirtti. Dogecoin, Shiba Inu ve Litecoin kullanımı ise yüzde 3 seviyesinde gerçekleşti.

2011 yılından bu yana faaliyet gösteren BitPay, ayda ortalama 66 bin kripto ödeme işlemi gerçekleştiriyor. 

Ethereum Nedir?

Akıllı sözleşme işlevine sahip, merkezi olmayan, açık kaynaklı bir blok zinciridir. Değişmez tokenleri değiş tokuş etme yeteneği, Ethereum'u merkezi olmayan finans için yararlı bir araç haline getiren önemli bir özelliktir. Ve ağ çok popüler olduğu için, sadece finansal hizmetlerin ötesinde başka kullanımları da var. Örneğin, merkezi olmayan bir uygulama Ethereum' un üzerine inşa edilebilir.

Bitcoin Nedir?

Bitcoin bir kripto para birimi, bir hisse senedi veya emtia gibi işlem gören dijital bir para birimidir. Bir borsada alıp satabilir veya tasarruf ve yatırım amaçlı da kullanabilirsiniz. Ancak onunla ticarete başlamadan önce nasıl çalıştığını ve neden kullanmaya değer olduğunu anlamanız gerekmektedir. Henüz erken olmasına rağmen iş yapma şeklimizi değiştirme potansiyeline sahip büyüleyici bir konsepttir. Sadece anonimlik sunmakla kalmaz aynı zamanda ücretsiz ve merkezi olmayan işlemlere de izin verir. 

Etiketler