Coinbase ile kripto para birimleri doğrudan Wall Street'e giriyor

Kripto para borsası Coinbase'in Nasdaq'a Çarşamba günü gelişi, bitcoin coşkusunun tüm hızıyla devam ettiği Wall Street'te yılın en çok beklenen olaylarından birisi oldu.

Coinbase ile kripto para birimleri doğrudan Wall Street'e giriyor

Piyasanın sürdürülebilirliği ile ilgili sorulara rağmen, tamamen kripto para birimlerine adanmış bir Amerikan borsasına giren ilk şirket olan Coinbase zaten ağır bir siklet. COIN sembolü altında listelenecektir.

2012 yılında kurulan Coinbase, dünya çapında en iyi bilinen kripto para birimi platformlarından biri. Bitcoin, Ethereum ve XRP dahil olmak üzere çeşitli sanal paraların ticaretini yapan 56 milyondan fazla kullanıcıya sahip. ABD merkezli hizmet veren bir kripto para borsası olan Coinbase, Türkiye’den de kullanılabiliyor. Borsada işlem yapmak için Coinbase hesabı açmak ve para yüklemek gibi işlemler karışık görünebilir.

Nasdaq, Salı akşamı hisse başına karşılaştırma fiyatını 250 $ olarak belirledi. Tüm ödenmemiş menkul kıymetler, hisse senedi opsiyonları ve kısıtlanmış hisse senetleri dikkate alındığında, grubun değerlemesi 65,3 milyar dolara ulaşıyor. Bu, 2019'da Uber'den bu yana bir ABD şirketinin halka arzına ilişkin en büyük değerlemeyi temsil edecek.

Referans fiyat, gösterge niteliğinde olmaya devam ediyor, ancak Coinbase, geleneksel bir halka arz değil, doğrudan listeleme yapmayı seçti. Bu prosedür, yeni para toplamasına izin vermez, ancak sermayesinde halihazırda bulunan hissedarlara, kurucularına, çalışanlarına ve tarihi yatırımcılara, hisselerini piyasada satma imkanı sunar.

Spotify, Slack, Palantir ve Roblox, Wall Street'e girişlerinde bu yöntemi kullanmıştı. Grup Salı günü bir hisse senedi belgesinde, yaklaşık 130,7 milyon Coinbase hissesinin Çarşamba günü piyasaya sürüleceğini söyledi.

2012'de San Francisco'da kurulan platform, bitcoin ve eter dahil olmak üzere yaklaşık elli kripto para birimi alıp satmanıza olanak tanır. Nisan ayı başında yayınlanan ilk çeyrek sonuçlarına göre, her ay 56 milyon kullanıcının ve 6 milyondan fazla kişinin işlem yaptığını iddia ediyor.

Etiketler