Bitcoin ile maaş ödemesi mümkün mü?

Puzzle ITC şirketi ücretlerin bir kısmını Bitcoin ile ödemeye başladı.

Bitcoin ile maaş ödemesi mümkün mü?

Kripto para birimlerinin değerlerinin yükseldiği bir zamanda, bazıları bu sanal para birimleriyle ödeme almayı ciddi şekilde düşünüyor. Hatta bir Bernese şirketi, bir adım attı ve çalışanlarına maaşlarının bir kısmını Bitcoin olarak almalarını teklif etti.

Puzzle ITC, yaklaşık 100 çalışanı olan Bern merkezli bir teknoloji şirketidir. Yazılım geliştirme veya kullanıcı deneyiminde aktif bir şekilde çalışan ve 2018'den beri bu sektörde öncü olan bir kuruluştur.

Çalışanlarının %10 ila 15'i maaşlarının bir kısmını Bitcoin olarak almayı tercih ediyor. Şirket bu tekliften hiçbir şey kazanmıyor, ancak bunu bir avantaj olarak görüyor: dijital dünyada gelişen bir şirket için gerçekten işe alım için bir varlık haline geldi.

Puzzle ITC'de proje yöneticisi olan Sarah Pfeiffer, "Bu, yeni çalışanları çekebilecek yeni bir sosyal fayda biçimi" diyor. " Bitcoin ile ödeme yapmanın , yeni işe aldığımız üç kişiyi gelip bizim için çalışmaya ikna eden nedenlerden biri olduğunu biliyorum . Yani bu, şirketimiz için iyi bir tanıtım."

Ama bunun çok kolay olmadığını belirtiyorlar. Başlamadan önce, şirket birçok zorlukla yüzleşmek zorunda kaldı: vergi makamlarıyla görüşmek, dahili prosedürlerin uyarlanması, bitcoin satın almak için bir platform aramak ve aynı zamanda kripto para biriminde maaş ödemek için kendi uygulamasının geliştirilmesi gibi.

2018'de Bern'deki vergi makamları bu sistem ile ilgili hiçbir sorunla hiç karşılaşmamıştı. O zamandan beri, bitcoin alan çalışanlar için kurallar mevcuttur.

Ancak şirket bir risk alıyor: çalışanları, bitcoin önemli ölçüde değer kaybederse şikayet edebilir ve hatta şirketi suçlayabilir. Sarah Pfeiffer, "Çalışanlarınızı döviz kurunda farklılıklar olduğu konusunda bilgilendirmeniz çok önemli" diye açıklıyor.

"Her çalışan, orandaki dalgalanmalardan kaynaklanan bu riskler hakkında bilgilendirdiğimiz bir sözleşme imzalamalıdır. Çalışan ayrıca, bitcoin ile ödemenin her zaman isteğe bağlı olduğu konusunda bilgilendirilmelidir. Bu çok önemlidir", sorumlu kişiyi belirtir ve şirket tarafından bulunan yasal çözüm budur.

Maaşın maksimum% 25'i kripto para birimi ile ödenebilir. Ve çalışan her ay ne yapacağını seçebilir. Sosyal katkılar her zaman İsviçre frangı olarak ödenir.

Etiketler