Çocuklarınız bu duruma çok sevinecek! Fiyatı 30 TL’ye düştü!

Bazı çocukların sevdiği bazılarının sevmediği balık fiyatları yarı yarıya düşmesi herkesin yüzünü güldürdü.

Çocuklarınız bu duruma çok sevinecek! Fiyatı 30 TL’ye düştü!

Av yasağının ay başında sona ermesiyle beraber balıkçılar denize akın etti. Bu yıl olan balık bolluğu yüzleri güldürürken fiyatları da düşürdü. Özellikle sardalya ve palamutun bolluğuna sevinen balıkçılar bol oldukça fiyatın daha düşük olacağına değindi. Balıklarda yaşanan hareketliliğin fiyatların da düşmesine neden oldu.

Denizde av yasağı olduğu zamanla şimdiki fiyatların yarı yarıya düşmesi esnafı da vatandaşı da güldürmeye yetti. Yasağın olduğu dönemde palamut fiyatı 100 TL iken 50 TL’ye, arı kanat istavrit 100 TL’den 70 TL’ye, kalamar 400 TL’den 300 TL’ye, barbun 400 TL’den 100 TL’ye, sardalya 120 TL’den 30 TL’ye kadar düştü.

Hem vatandaş hem balıkçılar memnun!

balık fiyatı

Balık bolluğundan dolayı fiyatların düşük olmasına değinen balıkçı esnafı Atabek Gapurca bu durumdan hem balıkçı hem de vatandaşlar çok memnun dedi. Balıkçı esnafı Atabek Gapurca tarafından yapılan açıklamada:

1 Eylül tarihinde denizlerde av yasağının kalkmasıyla ilgili işler güzel oldu. Mercan, barbun, levrek, uskumru balıklarımız var. Satışlarımızdan memnunuz. Vatandaşlar da memnun” dedi.

Diğer bir balıkçı Ercan Kıpırdak da sezonun çok güzel başladığını belirterek: “Balık çok verimli, sardalya bollaştı. Herkesin kesesine uygun balıklar var. Sezon açılmadan önce sattığımız sardalyanın kilosu 100-120 liraydı, bugün 20-30 liradan satıyoruz. 1 kiloya yakın palamut balıklarının tanesini 50 liradan satıyoruz” dedi.