Mezar fiyatları insanları ölmeden mezara koyacak! 80 Bin TL’yi buluyor

Her geçen gün artış gösteren maliyetlerden dolayı mezar fiyatları son bir yılda zamlandı. Mezar fiyatları resmen insanları ölmeden mezara koyacak nitelikte.

Mezar fiyatları insanları ölmeden mezara koyacak! 80 Bin TL’yi buluyor

Enflasyon rakamları hemen her alanda vatandaşları etkilemektedir. Özellikle mezar taşı fiyatlarının uçuşa geçmesi herkesin dudağını uçuklattı. Eskiden yalnızca mezar taşı 500 TL’ye hazırlanırken bir mezarı komple yaptırmanın bedeli 7 bin TL ile 80 bin TL arasında değişiyor. Mezar yapan kişiler de müşteriler artış gösteren maliyet sebebiyle ölmeden mezar taşını hazırlatıyor dedi.

Geçtiğimiz yıla oranda %100 oranında artış gösteren mezar taşı fiyatları maliyetten kaynaklı giderek artıyor. 7 bin TL ile 80 bin TL arasında değişiklik gösteren mezar fiyatları vatandaşı oldukça etkiliyor. Mermer ustaları tarafından yapılan açıklamalarda bazı müşteriler mezar taşını hayattayken yaptırıp ölüm tarihini boş bırakıyor denmesi durumu açıklamaya yeter nitelikte.

7 bin TL ile 80 bin TL arasında değişiyor!

Mezar fiyatları insanları ölmeden mezara koyacak! 80 Bin TL’yi buluyor - Resim : 1

Mermer ustalarının bu zam işine gelse de çok zamlanması işlerinde aksamaya neden olacağından çok tasvir görmemektedir. Mezar taşlarında olan artışla ilgili açıklama yapan mermer ustası Şükrü Geçer:

“Mezar yapımı ve tadilatını yapıyoruz. Geçen sene mezar taşlarını 250 TL’ye alıyorduk, şimdi ise 500 TL’ye alıyoruz. Yaklaşık yüzde 100 zam oldu ve taşların maliyeti çok arttı. Mezar takımını geçen sene bin 200 ile bin 500 TL arasında alıyorduk. Şimdi ise 3 bin TL’ye alıyoruz. Mezarın müşteriye teslim fiyatı en düşük 7 bin TL. En yüksek fiyatlı mermer fiyatı ise 80 bin TL’ye kadar çıkıyor. En son zam yüzde 30 geldi. Daha önce yakını ölmüş kişiler, mezarı açabilir misiniz görmek istiyoruz tarzında talepleri oluyor. Bir de bazı vatandaşlar ölmeden önce mezar taşını yaptırıyor. Talepler doğrultusunda doğum tarihi gibi yazılması gerekenleri yazıyoruz, vefat durumunda ise ölüm tarihini yazıyoruz” dedi.