Çin'deki Bitcoin yasağı Yunnan eyaletine de sıçradı

Çin, Yunnan’daki Bitcoin madencilerine haziran ayı sonuna kadar faaliyetlerini durdurma emri verdi.

Çin'deki Bitcoin yasağı Yunnan eyaletine de sıçradı

Çin'in daha önce de açıkladığı gibi, 2026 yılı itibarıyla karbon ayak izini azaltmak amacıyla yüksek enerji tüketen projeler ülke tarafından iptal edilmeye başlayacak. Kripto para madenciliği de bu politikadan nasibini alacak gibi görünüyor.

Çin'in yasakları İç Moğolistan'dan başlayarak Sincan ve son olarak da Yunnan'da yayıldı. Guandong'da elektriğin yeterli olmadığına yönelik artan şikayetler sonrasında hükümet, kripto para madenciliğini sorumlu tuttu. 

Yunnan'da da kripto madenciliğinin yasaklanacağı haberleri birkaç gündür konuşuluyordu. Bugün Yunnan Enerji Departmanı Sözcüsü, Sina başta olmak üzere pek çok meşru siteden tüm kripto madencilerinin haziran ayı sonuna kadar ayrılmasının istendiğini kabul etti. Bazı madenciler de bunu WeChat kripto grubunda doğruladı.

''Haziran ayı sonuna kadar bütün Bitcoin madenciliği operasyonları incelenip temizlenmeli. İzinsiz elektrik kullanan her türlü işlem durdurulacak.'' 

Çin'de, Xinjiang ve Sichuan'da büyük, Yunnan'da daha küçük madencilik operasyonları bulunuyor. Son baskının aslında büyük madencilik operasyonlarını hedef aldığı düşünülüyor.

Etiketler