Bitcoin'in Taproot güncellemesi onaylandı!

Bitcoin’in Taproot güncellemesi onaylandı. Güncelleme 2021 yılının kasım ayında gerçekleşecek.

Bitcoin'in Taproot güncellemesi onaylandı!

Bitcoin'de Taproot güncellemesi yüzde 90 oranında onay aldı. Güncelleme blockchaindeki veri oranı, güvenlik, gizlilik ve ölçeklendirme için yeni imkanlar sunmayı vadediyor. 

Bitcoin protokolünden seneler sonra ön plana çıkan en önemli gelişmelerden biri olan Taproot, artık yeterli madencilik desteğine sahip görünüyor.

'Speedy Trial'in belirlediği parametrelere göre, iki haftalık zorluk periyotlarından herhangi birinde çıkarılan blokların minimum yüzde 90'ı yükseltme için destek verirse, aktivasyon süreci başlayacaktı. Daha net ifadeyle; çıkarılan 2 bin 16 bloktan 1815'inin o bloğu çıkaran madencinin yükselmeden taraf olduğunu gösteren küçük bir kodlanmış bilgi içermesi gerekmektedir.

Bu ikinci zorluk sürecinde 687284 numaralı blokta bu kıstas karşılandı. Zorluk dönemi Pazar günü bittiğinde, Taproot'un, blokların yüzde 99'undan fazlasını güncellemeye yönelik sinyaller vermesi bekleniyor.

Taproot, 2017 yılındaki SegWit'ten beri Bitcoin'in en çok beklenen yükseltmesidir. SegWit'in temel odak noktası Bitcoin protokolünü ölçeklendirmekken Taproot, Bitcoin'i Schnorr imzaları olarak tanınan yeni bir imza şemasıyla donatacak. Bitcoin kodunda gerçekleştirilen küçük ayarlama sayesinde gizlilik, çoklu imza cüzdanları ve güvenlik ile ölçeklendirme için yeni imkanlar ortaya çıkabilecek.

Eşik geçildiğine göre Pazar günü bu zorluk sürecinin sonu, hızlı denemenin ilk seviyesinin tamamlandığını gösterecek.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler