Celsius CEO’su Bitcoin için yıl sonu hedefini açıkladı

Celsius CEO'su Mashinsky, eğer daha fazla ülke Bitcoin'i yasal bir para birimi olarak kabul ederse bu yıl içinde 160 bin dolara ulaşabileceğini belirtti.

Celsius CEO’su Bitcoin için yıl sonu hedefini açıkladı

Celsius CEO'su Mashinsky, eğer daha fazla ülke Bitcoin'i yasal bir para birimi olarak kabul ederse bu yıl içinde 160 bin dolara ulaşabileceğini belirtti.

Kitco News'e açıklamalarda bulunan Mashinsky, Bitcoin'in bir para birimi olarak benimsenmesinin, öncelikle Brezilya ve Nijerya gibi çok nüfuslu ülkelerde varlığa daha fazla ilgi duyulmasına neden olabileceğini aktardı. CEO'nun bu açıklaması, El Salvador'un Bitcoin'i yasal bir para birimi olarak tanımasının hemen ardından geldi. Mashinsky, diğer ülkelerin de bu eğilimi izleyebileceğini düşünüyor:

''Brezilya'ya, Nijerya'ya ve bunlar gibi büyük nüfuslu ülkelere bunu yasal bir para birimi olduğunu kabul ettirebilirsek, fiyatta büyük bir patlama göreceksiniz çünkü yalnızca bunların benimsenmesi bile kullanıcılarda muazzam büyüklükte bir yeni talep yaratacak. Bu yıl 160 bin dolara kadar yükselebiliriz. Bu tahminim devam ediyor.''

Mahinsky öte yandan, hükümetlerin para basmayı sürdürmesinin, artan enflasyon sebebiyle daha çok insanı kripto paralara çekeceğini aktardı. PayPal ve Revolut gibi kripto para hizmetleri sunan fintech platformlarının ortaya çıkmasının, insanların sektöre girmesini kolaylaştıracağını düşünüyor. Yönetici, bu platformlarının milyonlarca üyesinin Bitcoin'in değerinin daha da yükseleceğine inanıyor.

Düzenleyici sorunlar Bitcoin'in yörüngesini rayından çıkarabilir

CEO ayrıca bunların yanında, düzenleyici sorunların Bitcoin'in yörüngesini 160 bin dolara doğru rayından çıkarabileceğini belirtti. Çin'i düzenleme perspektifinden takip edilmesi gereken başlıca bölgelerden biri olarak belirledi.

Aynı zamanda Mashinsky, Tesla CEO'su Elon Musk'ın BTC fiyatı üzerindeki etkisine de karşı çıktı. Yöneticiye göre, Musk Bitcoin'in gücünün farkında, bu yüzden Bitcoin'i yılın başlarında etkileyerek değerini rekor seviyelere yükseltti. 

Fakat Mashinsky, Musk'un Bitcoin'i bıraktıktan ve Doge gibi diğer meme kriptoları desteklemeye başladıktan sonra güvenilirliğini yitirdiğini düşünüyor. Tesla'nın geçen ay Bitcoin ödemelerini askıya almasının ardından kripto para biriminin yükselmeyi sürdüreceğini savundu.

Bununla beraber Celsius kurucusu Musk için, şirketin 2021 Q1 sonuçlarına katkıda bulunmasının ardından Bitcoin'i askıya almasının riyakarca bir hareket olduğunu düşündüğünü aktardı.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler