Paribu kullanıcılarının şikayetleri çözüme ulaşacak mı?

Paribu kullanıcıları sistem çöküşlerinden muzdarip... Kripto borsalarında yaşanan sert hareketlerin ardından sürekli işlem sıkıntı yaşayan Paribu kullanıcıları durumdan kötü etkilendiğini söylüyor.

Paribu kullanıcılarının şikayetleri çözüme ulaşacak mı?

Paribu nedir, ne zaman kuruldu?

Paribu, 2017'de kullanıma açılan bir  Türk kripto para borsasıdır. Paribu, Kripto para alım satım sistemidir. Paribu, 2015'te ön hazırlık çalışmalarının ardından. 2016'da sistem tarafından aktif edilmiş, 14 Şubat 2017'de halka açık halde kullanımına başlanmıştır.

Paribunun sahibi kim?

Paribu’nun CEO’su Yasin Oral’dır... Paribu, Türkiye’nin en yüksek hacimli kripto borsalarından biri olmakla beraber Bitcoin (BTC) başta olmak olmak üzere birçok kripto paranın alım satım işlemine aracılık eder. 14 Şubat 2017’de halka açık kullanıma açılan Paribu, Türk Lirası ile kripto para alış veya satış işlemleri yapılabilen bir kripto para borsasıdır.

Türkiye'de resmi olarak faaliyet gösteren kripto para borsalarından biri olan Paribu piyasada yaşanan her sert yükseliş ve düşüş hareketlerinden sonra erişim sıkıntıları yaşamaya devam ediyor ve bir çok yatırımcı bu durumdan negatif yönlü etkilendiğini sosyal medyada dile getiriyor.

Sosyal medya platformu Twitter'da sık sık çöktüğüne dair twitler atılan Paribu en son 11 Haziran 2021 tarihinde çöküş yaşamış ve ardından ''Global servis sağlayıcıdan kaynaklanan teknik aksaklık nedeniyle Paribu servislerine erişimde kesintiler yaşanmaktadır. Konu teknik ekibimizin takibindedir. Sistem durumunu anlık olarak bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.'' 

Türk kripto borsası 2021 yılında işlem hacmi ve büyüklüğü ile olduğu kadar servis sağlayıcılarında yaşanan sıkıntı ile de çok dikkat çekiyor. 

Yatırımcılar daha öncede XRP/TL paritesinde  ve BTC/TL paritesinde yaşanan sert yükseliş ve düşüşte de aynı sorunları yaşayan Paribu'dan bu konuda net bir şekilde uygulamanın düzelmesini bekliyor. Aynı zamanda bir çok yatırımcı Paribu'da yaşadığı bu sorunlardan sonra bir çok yerli ve yabancı kripto borsası uygulamasına geçtiğini ve sorunların düzelene kadar tekrar Paribu kullanmayacaklarını sosyal medya platformu olan Twitter'da dile getirdi.

Etiketler