CELO'da neler oluyor?

CELO bir gecede yüzde 23 oranında yükseldi. Bunun nedeni, USDC stabilcoinin blok zinciri projesine entegrasyonu olabilir.

CELO'da neler oluyor?

Bitcoin ve Altcoin sektörünün büyük bir kısmı zarar bildirirken, CELO doğrudan çift haneli yüzde aralığında yükseldi.  Bu, aynı adı taşıyan blockchain projesinin madeni parasını kripto alanında günün kazananı yapıyor. Haberin yapıldığı saatlerde ise CELO, yüzde 16,5 civarında bir fiyat artışıyla 3,51 dolardan işlem görüyor.

Dijital para, geçen hafta CELO'nun birkaç işlem günü içinde 1,69 ABD doları ile 4,59 ABD doları arasında neredeyse yüzde 172'lik bir fiyat artışı  yaptığı raporların odak noktasındaydı. Rallinin temeli, Telekom yan kuruluşu T-Systems MMS ve risk sermayesi şirketi Andreessen Horowitz'in girişiydi ve Celo ağı, Proof-of-Stake projesi için esin kaynağı oldu. Girişim yatırım şirketi birkaç gün sonra yeni bir kripto fonu aracılığıyla kripto projelerine 2,2 milyar ABD doları yatırım yapmak istediğini açıkladığında, Celo topluluğu içindeki coşku yeniden artmış gibi görünüyordu.

CELO fiyat sürücüsü olarak USDC?

USDC'nin Celo blok zincirine entegrasyonu, en son fiyat dalgalanmasının temelini oluşturabilir. Coinbase yan Merkezi açıklamasıyla bir Çarşamba günü basın açıklaması  yayınlandı. Endüstri lideri Tether ile birlikte başka bir stablecoin'in dahil edilmesi, görünüşe göre yatırımcılar tarafından bir yükseliş sinyali olarak görülüyor. USDC'nin düzenlenmiş ortamı da topluluk içindeki iyimser ruh haline katkıda bulunmalıdır. Celo'ya ek olarak Coinbase'den gelen stabilcoin ayrıca Flow, Hedera, Kava, Nervos, Polkadot, Stacks, Tezos, Tron ve Avalanche'da da geliyor. İlgili haberle ilgili USDC Ceo'su şunları da bildirdi:

Başından beri vizyonumuz USDC'yi birden fazla blok zinciri platformunda desteklemek olmuştur. USDC'yi birden fazla zincire dağıtmak, kullanıcıların yeni nesil genel zincirlerin hızından, ölçeklenebilirliğinden ve maliyet etkinliğinden yararlanmalarını sağlar. USDC, birden fazla platformda, Değerlerin İnterneti'ni genişletmeye ve bireyler ve şirketler arasında açık blok zincir teknolojilerinin benimsenmesini teşvik etmeye yardımcı oluyor.

“Değerlerin İnterneti”ne katkı sağlamak için Celo, ödemeleri merkezden uzaklaştırmak istiyor. Ağ, hisse kanıtı yoluyla çalışır. İlgili uygulama ile kullanıcılar, cep telefonu üzerinden kripto işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilir. Uygulama herhangi bir standart akıllı telefona kurulabilir ve kendi cüzdanıyla birlikte gelir. Bununla birlikte, T-System MMS ve Andreessen Horowitz'in girmesiyle birlikte, topluluktaki bazı kişiler ağın artan bir merkezileşmesinden korkuyor. Bu korkuların gerçekleşip gerçekleşmediğini göreceğiz.

Etiketler