Binance kullanıcıları dikkat!

Tayland'da lisansa sahip olmamasına karşın işlem yaptıran Binance borsası, Tayland tarafından SEC'e şikayet etti.

Binance kullanıcıları dikkat!

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ülkede lisans olmadan faaliyette olduğu iddiasıyla Binance hakkında suç duyurusunda bulundu.

SEC’nin fotoğrafı web sitesinde yapılan yazılı açıklamada, Binance’in önceden yapılan ikazlara cevap verme konusunda kendilerine verilen süreyi geçirdiği ve bu nedenle de, Tayland Kraliyet Polisi’nin Ekonomik Suçları Engelleme Departmanı’na şikayette bulunulduğu belirtildi.

Uyarı yapıldı şimdi cevap bekleniyor

SEC’ye göre; Binance hem Facebook’taki Tayland topluluğu sayfası hem de kendi internet sitesi aracılığı ile, Taylandlıları borsada işlem yapmaya davet ediyor ve bu da lisanssız şekilde dijital varlık işi yapmak manasına geliyor:

Kanun kapsamında sadece, ilgili lisansları almış olan dijital varlık sağlayıcılarının; dijital varlık ticareti, takası, saklama, transfer ve para çekme hizmetleri sağlamasına izin verilir. Binance borsasına 5 Nisan tarihinde gerekli uyarılar yapılmış ve belirli bir zaman dilimine kadar uyarılara cevap vermesi beklenmiştir

Tayland SEC tarafından gelen bu gelişmenin ardından, Türkiye saati ile henüz bu sabah Cayman Adaları’ndan bildirilen inceleme başlatılması haberinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

Binance için Haziran ve Mayıs aylarında Japonya, Singapur ve İngiltere’deki mahkemelerden de ciddi sıkıntılar yaşamış ardından bazı ülkelerde durdurma faaliyetlerine girilmişti.

Etiketler