Meksika: Hükümet özel bankanın Bitcoin planını yalanladı

Meksika'nın Bitcoin kursunda bir sonraki Latin Amerika ülkesi olma planı yok. Meksika hükümeti, Banco Azteca CEO'su tarafından yapılan bir kripto ilerlemesini açıkça reddetti.

Meksika: Hükümet özel bankanın Bitcoin planını yalanladı

Meksikalı milyarder Ricardo Salinas, tweet ile özel bankasının planlanmış bir Bitcoin hizmetini belirtmişti. Meksika maliye bakanı, görünüşe göre bunu hükümetinin kripto düşmanca duruşunu tekrar duyurmak için bir fırsat olarak değerlendirdi.

Buna göre Arturo Herrera Gutierrez, 28 Haziran'da Twitter üzerinden bakanlığı, Meksika merkez bankası ve borsa düzenleyicisi CNBV'den ortak bir açıklama paylaştı. Bu nedenle Meksika hükümeti, Bitcoin ve Co.'nun meşru ödeme araçları olarak görülmemesi gerçeğine bağlı kalıyor. Biri kripto para birimlerini saf spekülatif nesnelerden çok daha fazla görüyor. Bu nedenle ülkedeki bankaların bunlarla işlem yapması yasaktır:

Ülkedeki finans kuruluşlarının Bitcoin, Ether, XRP ve diğerleri gibi sanal varlıklarla işlem yapma veya finansal sistemle sağlıklı bir mesafeyi korumak için halka arz etme yetkisi yoktur.

Açıklamada ayrıca, Meksika bankalarının hükümetlerinin emirlerine uymadıkları takdirde cezalarla karşı karşıya kalacağı hatırlatılıyor. Düşük volatilitelerine bakılmaksızın, stabilcoinler yasaktan muaf değildir. Açıklamanın yazarları, sıkı önlemlerinin Meksika ulusal para birimini korumak olduğunu vurguluyor.

Salinas pes etmeyecek mi?

Bu arada Ricardo Salinas, uzun zamandır bilinen bir Bitcoin meraklısı. Özel bir BTC yatırımından sonra, en zengin üçüncü Meksikalı şimdi de bankasını kripto kursuna almak istiyordu. Gutierrez müdahale için tetikleyici olarak, şunları yazdı: 

Bitcoin, yatırım portföyünüzü çeşitlendirmenin harika bir yoludur ve bence her yatırımcı kripto para birimleri ve geleceklerini öğrenmeye başlamalıdır. BancoAzteca'da onları müşterilerimize sunmak ve özgürlüğü daha da geliştirmek için çalışıyoruz.

Salinas'ın pes edip etmeyeceği henüz belli değil. BTC Times haber portalı Twitter'da Meksika hükümetinin olumsuz tepkisini bildirdikten sonra, zengin Bitcoin hayranı belirsiz bir cevap verdi. O yazdı : "Göreceğiz."

El Salvador, Bitcoin kursunda

Salinas'ın ilerleyişine ek olarak, Meksika yöneticilerinin kripto para birimleri konusundaki tutumlarını yinelemelerine neden olan El Salvador'daki olaylar da olabilir. Çünkü Cumhurbaşkanı Nayib Bukele yönetimindeki yerel yönetim, 9 Haziran'da Bitcoin'i resmi ödeme aracı olarak adlandırdı.

Orta Amerika devleti, şimdiye kadar fiili olarak El Salvador'un ulusal para birimini oluşturan ABD dolarından daha bağımsız hale gelmek istiyor. Hareket aynı zamanda, yaklaşık yüzde 70'inin kendi banka hesabına sahip olmayan birçok vatandaşın finansal sisteme entegrasyonunu da hızlandırıyor.

Meksika'nın aksine Paraguay, El Salvador'un Bitcoin çabalarını biraz takip etmek istiyor. Milletvekili Carlos Antonio Rejala Helman bununla ilgili gizemli bir tweet atmıştı . Helman'ın madencilik çiftliklerini ve diğer kripto şirketlerini ülkeye çekmek istediği artık biliniyor.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler