CBOE, Fidelity’nin Bitcoin ETF’ini listelemek için SEC’ye başvurdu

ETH mi BTC mi ilk ETF onayını kim alacak?

CBOE, Fidelity’nin Bitcoin ETF’ini listelemek için SEC’ye başvurdu

SEC’nin şu an için kontrol aşamasında tuttuğu VanEck Bitcoin ETF’ini listeleme talebi ile bilinen Chicago Opsiyon Borsası (CBOE), yatırım devi Fidelity ile bağlantılı Wise Origin Bitcoin Trust adlı Bitcoin ETF’ini de listelemek için müracaatta bulundu ve SEC değerlendirme sürecini de resmen başlatmış oldu.

CBOE tarafından, 19b-4 adlı dosyayla Amerika Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulmakta olan müracaatyla birlikte, Cboe Borsası da SEC’in inceleme sürecine başlayabileceği Wise Origin Bitcoin ETF’ine desteğini göstermiş oldu.

Söz sırası SEC’de

Aslında Wise Origin, Bitcoin ETF müracaatsunu Mart ayında yapmıştı fakat SEC’nin onay veya ret kararını vereceği değerlendirmeye başlaması için şirketlerin 19b-4 dosyasını da işleme koyması gerekmektedir. Bunun için de muhakkak Cboe veya NYSE Arca gibi borsalarla bir ortaklık kurulması gerekmektedir. Dolayısıyla dün yapılan 19b-4 müracaatsu ile birlikte artık top SEC’de.

CBOE, yine SEC’den onay bekleme durumunda olan VanEck’in Bitcoin borsa yatırım fonuna olan desteği ile de biliniyor. Kryptoin ve WisdomTree de Bitcoin ETF’leri için CBOE ile beraber hareket etmişlerdi. Valkyrie ise ETF için NYSE Arca opsiyon borsasıyla partnerlik kurmuştu.

Son yılların en hızlı büyüyen varlığı olan Bitcoin’e yatırım yapmak isteyen kurumsal şirketler çeşitli problemlerle karşılaşmamak adına direk şekilde Bitcoin almak istemiyor fakat ETF’ler yolu ile Bitcoin’e yatırım yapabilmek istiyor. Bu talebin çoğalması da Bitcoin ETF müracaat sayısının da çoğalmasına sebep oluyor.

Uzmanlara göre ise; 2017 senesinden bu yana daimi olarak Bitcoin yatırım fonu müracaatlarını reddeden SEC’nin onay vermeye en yakın olduğu dönemdeyiz. Kurumsal yatırımların artış göstermesi, Kanada’daki ETF süreçlerinin hem başarılı olup hem de çok büyük rağbet görmesi Amerika’deki ETF onaylarının ihtimalini artırıyor.

Etiketler