Bloomberg ETF uzmanı: Bitcoin ETF onayı yüksek ihtimal

Bloomberg ETF uzmanı: Bitcoin ETF onayı yüksek ihtimal.

Bloomberg ETF uzmanı: Bitcoin ETF onayı yüksek ihtimal

Bitcoin ilk sırada olmak üzere kripto para adaptasyonu 2021 senesinde adeta zirve yaparken, kurumsal şirketilerin en büyük kripto paraya olan ilgisi de gün geçtikçe artıyor. Kurumsal dünyanın Bitcoin’e açılımını sağlayacak en büyük faktör ise tabii ki ETF’ler, yani borsa yatırım fonları… Bu sene Kanada’da Bitcoin ETF’lerinin kabul edilmesi, Amerika için de günlerin sayılı olduğu yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

Konuyla ilgili konuşan Bloomberg’in ETF uzmanı Eric Balchunas da Kanada’daki başarılı hamlelerin ardından 2021 yılı içinde Amerika’de de Bitcoin ETF’inin kabul edilmesini yüksek bir ihtimal olarak gördüğünü söyledi. Bloomberg’in haber sitesine konuşan Balchunas, bu yılın 2017/2018 boğa sezonundan farkı sorulduğunda şu ifadeleri kullandı:

“Bu dönemde kripto paralarda kurumsal benimsenme çok daha büyük… Grayscale’in Bitcoin Trust’ı gibi küçük yatırımcı için ideal olmayan kripto ürünlerinin yoğun bir biçimde büyüdüğünü görüyoruz. Bunu tabii ki SEC de görüyor.”

“Kanada sınavı geçti”

Kanada’nın ekosisteminin, Amerika’ye oranla pek çok hamleyi 6 ay ilâ 1 sene önce yaptığını belirten Balchunas, “Amerika’nin 6 ilâ 1 yıl önünden gidiyorlar. Oradaki ETF’ler de önemli bir başarı elde ettiler. Çılgınca bir ETF talebi oldu. 4 ETF de yalnızca üç ayda 2,3 milyar dolarlık yatırım topladılar” dedi.

“Gary Gensler etkisi ve GameStop olayı…”

Başarılı ETF analisti ayrıca SEC’nin yeni başkanı olan Gary Gensler’in de fintech geçmişinin bulunmasının ve MIT’de önceden kripto para odaklı dersler vermiş olmasının da bu manada çok önemli olduğunu ve muhtemelen onun vereceği karada etkisi olacağını belirtirken, Gamestop/Robinhood olaylarının ise Amerika’deki bir Bitcoin ETF onayında gecikme yaratabileceğini de sözlerine ekledi.

“İzin ilk kime çıkarsa zengin olur!”

Bu konunun daimi olarak gecikmesinin SEC açısından da risk oluşturduğunu belirten Balchunas şunları dile getirdi:

“Bu durum ne kadar uzarsa, etkinin büyüklüğü de o kadar artacak. İzni ilk alan zengin olur! Çok bekletmenin de riskleri var. SEC de bunu görüyor”

Bloomberg analisti ayrıca bu sene adeta bir değişim yılı olduğunu ve ekibinin de bu sene önceden hiç olmadığı kadar ETF konusuna pozitif yaklaştığını belirtti.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler