Cayma bedelinde iade kararı

Konya’da kullandığı internet hızının taahhüt edilenden aşağı olması nedeniyle aboneliğini iptal ettiren Onur Kızılçay ödediği cayma bedelini geri alabilmek için Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu. Yapılan başvuru neticesinde Tüketici Hakem Heyeti cayma bedelinin iadesine karar verdi.

Cayma bedelinde iade kararı

Emsal cayma bedeli kararı

Konya’da kullandığı internet hızının taahhüt edilenden aşağı olması nedeniyle aboneliğini iptal ettiren Onur Kızılçay ödediği cayma bedelini alabilmek için Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu.

Tüketicilerin sıklıkla yaşadığı ve yaşaması da muhtemel bir sorun olan taahhüt edilen servisin sağlanamaması gündemde yer alan önemli bir konudur. Tüketicilerin yaşadığı sorunlara örnek olabilecek bir konu Konya'da yaşandı.

Taahhüt edilen internet hızına erişememesi sebebiyle aboneliğini sonlandıran Onu Kızılçay Tüketici Hakem Heyeti’ne cayma bedelini geri alabilmek için başvurdu. Yapılan başvuru sonucunda Tüketici Hakem Heyeti bilirkişi atanmasına karar verdi. Bilirkişinin hazırladığı raporda internet servisi sağlayıcısının ayıplı hizmet verdiği tespit edildi. Hazırlanan rapor sonucunda Onur Kızılçay’a mağduriyet yaşaması sebebiyle cayma bedelinin iadesine karar verildi.

cayma bedeli iadesi

Tüketici Hakem Heyeti'nden önemli karar

Ayda 90 TL ödeme ile internet servisi aboneliği bulunan Onur Kızılçay müşteri hizmetleri ile defalarca kez iletişime geçerek taahhüt edilen hıza erişemediğini belirtti.  Devam eden süreçte aylık ödeme tutarını da artırarak daha hızlı bir pakete geçen kullanıcı aynı sorunu bu aşamada da yaşayarak abonelik iptaline karar verdi. Aboneliğin iptali neticesinde 1200 TL cayma bedeli ödeyen Onur Kızılçay Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurarak cayma bedelinin geri alalara hukuk mücadelesini kazandı.