Capital Economics, Türk Lirası'nı ve TCMB faiz kararını değerlendirdi

Capital Economics, Türk Lirası'nda sert düşüş olmazsa TCMB'nin temmuz ayında faiz indirmesini bekliyor.

Capital Economics, Türk Lirası'nı ve TCMB faiz kararını değerlendirdi

Capital Economics tarafından hazırlanan raporda, TCMB'nin Türk Lirası'nda yeni bir sert düşüş yaşanmaması durumunda temmuz ayında faiz indirmesinin öngörüldüğü aktarıldı.

TCMB bugün gerçekleştirdiği toplantısında faiz oranını beklendiği gibi değiştirmedi ve yüzde 19,0 düzeyinde sabit bırakmıştı.

Capital Economics ekonomisti William Jackson, ''Türk Lirası'nın baskı altına girdiği ortamda bugün bir faiz indirimi ihtimali görmüyorduk.'' değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomist bunun yanında enflasyonda düşüş ve verilerde yumuşama yaşanması durumunda faiz indirimlerinin önümüzdeki ay başlamasının öngörüldüğünü vurguladı.

Capital Economics'e göre Euro Bölgesi'nin toparlanması turizm sektörü sebebiyle uzun sürecek

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) geçen hafta Euro Bölgesi için GSYH beklentilerini pozitif yönde revize etmesini değerlendiren Capital Economics, ECB politika yapıcılarının çok da iyimser olmadıklarını vurguladı.

ECB, Euro Bölgesi için 2021 yılına yönelik büyüme beklentisini yüzde 4'ten yüzde 4,5'e ve 2020 yılı için tahminini yüzde 4,7'ye yükseltmişti.

Capital Economics ekonomistleri yaptıkları değerlendirmede, ''Büyüme beklentilerinde pozitif yönlü revizyon önemli oranda. Fakat Euro Bölgesi'nde toparlanmanın Britanya'dan, hatta Fransa'dan daha uzun zaman alacağını düşünüyoruz. Çünkü bu yaz, turizme bağımlı Akdeniz ekonomileri için oldukça zor geçecek.'' dedi.

Capital Economics, Euro Bölgesi'nde GSYH'nin 2019 yılının dördüncü çeyreğe 2022 ilk çeyrekte dönmesini beklediklerini de açıkladı.

Etiketler