Dünya Bankasından El Salvador'a BTC darbesi

Pek çok yorumcu, Başkan Nayib Bukele'nin Bitcoin (BTC) tarafından desteklenen bir ekonomi yaratma planının gerçekleştirilmesinde El Salvador'a yardım etmeyi reddetmesinin ardından Dünya Bankası'nı ikiyüzlülük ve cehaletle suçladı.

Dünya Bankasından El Salvador'a BTC darbesi

Pek çok yorumcu, Başkan Nayib Bukele'nin Bitcoin (BTC) tarafından desteklenen bir ekonomi yaratma planının gerçekleştirilmesinde El Salvador'a yardım etmeyi reddetmesinin ardından Dünya Bankası'nı ikiyüzlülük ve cehaletle suçladı ve finans kurumu Bitcoin'in çevre ve şeffaflık açısından eksiklikler olduğu sürece bu süreci Dünya Bankası yönetemez.

Bir Dünya Bankası sözcüsü Reuters'e şunları söyledi:

"Para yönetimi ve düzenleyici süreçlerde şeffaflık dahil olmak üzere birçok yönden El Salvador'a yardım etmeye kararlıyız. Hükümet Bitcoin konusunda yardım için bize başvursa da, Çevre ve şeffaflık boşlukları göz önüne alındığında Dünya Bankası bu süreci destekleyemez."

Yine de Dünya Bankası, Avrupalı ​​yetkililerin bu nitelikteki projeleri finanse etmeyi durdurma çağrılarına rağmen, fosil yakıtlara milyarlarca dolar yatırım yapıyor. 

1 Nisan tarihli bir Bloomberg makalesi, Alman çevre lobisi grubu Urgewald'ın yalnızca son iki yılda bu tür projelere 2 milyar dolardan fazla harcadığına dair kanıtlar içeriyordu.

Kripto endüstrisindeki diğer rakamlar, Bitcoin "tam anlamıyla bir kamu defteri" olduğundan, kuruluşun hangi "şeffaflık sorunlarına" atıfta bulunabileceğini merak eden twitter kullanıcısı ''@heavilyarmedc'' görüşlerini dile getirdi. Bu kullanıcı, haberlerin "El Salvador'un kararının kesinliği üzerinde bir etkisi olabileceğinden" endişe duyduğunu kabul etti.

Dünya Bankası olmazsa IMF var!

 El Salvador kendi başının çaresine bakmak zorunda kalmayacak gibi görünüyor. Devlet medyasına konuşan Salvador maliye bakanı ve hazine başkanı Alejandro Zelaya, hükümetin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmelerde bulunduğunu ve bunun BTC'nin kendiliğinden benimsenmesine karşı olmadığını söyledi.

Etiketler