Doların güçlenmesi, petrol fiyatlarını baskılıyor

ABD doları, petrol fiyatları üzerinde baskı yaratıyor. 

Doların güçlenmesi, petrol fiyatlarını baskılıyor

Fed yetkililerinin ilk faiz artırımı için beklentiyi öne çekmelerinin güçlendirdiği ABD doları, petrol fiyatları üzerinde baskı yaratıyor. 

ABD Enerji Bakanlığına bağlı Enerji Bilgi İdaresi'nin petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 7,4 milyon varil azaldığını bildirmesine rağmen ICE ve NYMEX'te petrol fiyatları negatif seyretti.

ICE'de brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 73,55 dolar düzeyine kadar düştü ve şu sıralarda düne göre 37 cent kaybederek 74,02 dolardan işlem görüyor.

NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 33 cent düşüşle 71,82 dolar/varil seviyesinde bulunuyor.

Analistler, Fed üyelerini faiz artırımı için tahminlerini öne çekmelerinin ve varlık alımında azaltıma gitmenin önümüzdeki toplantılarda tartışılabileceğinin söylenmesinin, enerji başta olmak üzere bütün emtia piyasaları için sürpriz olduğunu belirtti.

ABD stoklarının gerilemesi ve Çin'de rafinerilerin ürettiklerinin mayıs ayında yüzde 4,4 oranında yükselmesi gibi gelişmelerin petrol fiyatlarında yaşanmakta olan düşüşün geçici olmasını sağlayacağı düşünülüyor. Talepte güçlenme beklentilerinin ABD dolarındaki toparlanmanın etkisini telafi edeceği tahmin ediliyor.

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler