Çalışma Bakanı açıkladı: Asgari ücret 9 bin TL olur mu?

Asgari ücrete yapılacak zam arama motorları üzerinde araştırılmaktadır. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı.

Çalışma Bakanı açıkladı: Asgari ücret 9 bin TL olur mu?

2022 yılının bitmesine kısa bir süre kala asgari ücretle ilgili araştırmalar hız kazandı. Asgari ücrete yapılacak zamla ilgili çeşitli hesaplamalar yapılmaya başlandı bile. Türkiye’de asgari ücret zammı son zamanlarda araştırılan konulardan biri oldu. Farklı farklı kişiler farklı rakamlar ortaya koydular. Bu rakamlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bir açıklama ekledi.

Asgari ücret 9 bin TL olur mu?

Asgari ücret 9 bin TL olacağı ile ilgili dedikodular yayılırken bu dedikodulara tepki gösteren Bakan Vedat Bilgin tarafından:

“Asgari ücret benim dahi karar verebileceğim bir konu değildir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışma yapacak ve ortak bir karar alınacak. Şimdi loto tahmini yapar gibi asgari ücret şu kadar olacak demek doğru değil. Bu açıklamaları kimler yapıyor bilmiyorum ama yaptıkları çok yanlış ve doğru bulmuyorum.

Asgari ücretin nasıl belirleneceğinin yasalar tarafından net bir şekilde çerçevesi çizilmiştir. Kimse keyfi olarak asgari ücret belirleyemez. Şimdiden rakam telaffuz etmek de doğru olmaz. Henüz Ekim ayındayız. Bizim önce Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon rakamlarını görmemiz gerek. Asgari ücret zammını Aralık ayı enflasyon rakamının resmi olarak belirlenmesinden önce açıklıyoruz ama en azından beklentileri bilmemiz gerek” denildi.

asgari ücret 9 bin tl

Emek veren işçilerimizden yanayız!

Asgari ücret ile ilgili ortaya çıkarılan dedikodularda söylenen miktarlara itibar edilmemesini söyleyen Bakan Bilgin:

“Asgari ücrete şu kadar zam yapılacak, bu kadar yükselecek demek beklentiyi de çok yükseltiyor. Türkiye’nin gerçekleri ile asgari ücrete zam yapacağız. İşverenlerimiz de bizim ama biz ilkesel olarak emek veren işçilerimizden yanayız. Bunu da her fırsatta söylüyoruz. Enflasyona çalışanlarımızı ezdirmeyeceğiz. Bugün asgari ücret şu kadar olacak diyenler zam sürecinden bihaber insanlardır veya öylesine tutarsız tahminlerini açıklıyordurlar” şeklinde açıklama yaptı.