Banka hesabınızı kontrol edin! 3340 TL ödeme başlıyor

İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen evde bakım aylığı yatırıldı mı? Devlet tarafından açıklama yapıldı.

Banka hesabınızı kontrol edin! 3340 TL ödeme başlıyor

Ay ortasına gelinmesiyle beraber vatandaşların araştırdığı konulardan biri de evde bakım aylığı oldu. Her ayın 15’inde hesaplara otomatik olarak yatırılan evde bakım maaşı ödemeleri yatırılmaya başlıyor. Evde bakım maaşı ödemeleri henüz başlamadı. Her ayın 15’inde başlayarak ay sonunda tamamlanacak olan ödemelerin yarın başlaması bekleniyor. Evde bakım maaşı alan kişiler tarafından arama motorları üzerinde araştırılan konuya açıklık geldi.

Evde bakım maaşı alan kişiler telefonlarının mesaj kısmına girerek sorgulama yapabilirler. Ziraat Katılım Bankası üzerinden maaş alan kişiler cep telefonlarının mesaj kısmına giriş yaparak BAKIYE yazıp 4747’ye mesaj atarak maaşın yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilir.

Evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı

Evde bakım maaşı başvurusu yapabilmek için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Karşılamanız gereken şartlar arasında gelir kriterinin olması, bakıma muhtaç olması ve ağır engelli olduğunun tespit edildiği bir sağlık raporu olması gerekiyor.

Başvurularınızı e-devlet üzerinden yapabileceğiniz gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonra sonuçlanınca sizlere mesaj olarak iletilecektir.

Evde bakım maaşı ne kadar?

Evde bakım maaşı ne kadar? Sorusu araştırılmaya başlandı. 2022 yılında asgari ücret zammıyla beraber evde bakım maaşı ödemeleri de değişiklik gösterdi. Asgari ücrete gelen %50,5 oranında zamdan sonra evde bakım maaşı ödemeleri de zamlandı. Evde bakım maaşı ilk olarak 1798 TL’den 2706 TL’ye yükseldi. Evde bakım maaşı alan kişiler nasıl alındığını merak etmekle beraber engellinin kendine değil bakımını yürüten akrabasına ve üçüncü kişilere verilmektedir.