Bugün piyasaların odağında bütçe rakamları olacak

Yurt içi piyasalarda bütçe rakamları, yurt dışında ABD'den gelecek olan perakende satışları izlenecek.

Bugün piyasaların odağında bütçe rakamları olacak

Yurt içi piyasalarda bütçe rakamlarının takip edileceği haftanın son gününde, yurt dışında ABD'den gelecek olan perakende satışları izlenecek.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

10.00 - TÜİK, ücretli çalışan istatistikleri, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi, TOBB kurulan ve kapanan şirketler, TCMB uluslararası yatırım pozisyonu verilerini yayınlayacak.

11.00 - Hazine ve Maliye Bakanlığı, haziran ayına yönelik Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi verilerini duyuracak. Merkezi Yönetim Bütçesi mayıs ayında 13,37 milyar TL açık vermiş, faiz dışı dengede 575,0 milyon TL fazla oluşmuştu.

14.30 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayınlanacak. TCMB haftalık bülteninde  yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak takip edilecek.

14.30 - TCMB, mayıs ayına yönelik Konut Fiyat Endeksi açıklanacak.

Yurt dışı gündem maddeleri:

12.00 - Avrupa piyasaları Euro Bölgesinden gelecek enflasyon verilerini yakından izleyecek. Öncü verilerle tüketici fiyatları aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 1,9 artış göstermişti. Euro Bölgesinden gelecek diğer veri ise ticaret dengesi olacak.

ABD'de;

15.30 - perakende satışlar,

17.00 - Michigan Tüketici Güven Endeksi ve işletme stokları,

23.00 - sermaye hareketleri verileri yayınlanacak.

Etiketler