Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? - 9 Haziran 2021

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda önemli bir verinin bulunmadığı yeni günde, Almanya'dan gelecek ticaret verileri takip edilecek.

Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? - 9 Haziran 2021

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda önemli bir verinin bulunmadığı yeni günde, Almanya'dan gelecek ticaret verileri takip edilecek.

Bazı önemli satır başları:

ABD ekonomisinin Çin ile rekabetine katkıda bulunmayı hedefleyen geniş kapsamlı yasa tasarısı, ABD Senatosu tarafından 32'ye karşı 68 oyla onaylandı.

Biden yönetimi, haksız ticaret uygulamalarıyla mücadele etmek amacıyla Çin'i yeni bir “görev gücüyle” hedef alacağını bildirdi. Yönetim, yarı iletkenlerden elektrikli araç bataryalarına kadar kritik ürünlere erişimin gözden geçirildiğini aktardı.

Çin'de üretici fiyatları, emtia fiyatlarındaki patlamanın etkisiyle mayıs ayında 2008'den beri görülen en hızlı artışı kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, seyahat uyarı listesini revize etti. Daha önceki listede “Dördüncü Seviye: Seyahat Etmeyin” kategorisinde bulunan Türkiye, yeni listede üçüncü seviyeye, yani “Seyahat Planlarınızı Gözden Geçirin” kategorisine alındı.

ABD Gelir İdaresi (IRS) Başkanı Charles Retting, Kongre'den 10 bin doların üzerindeki kripto para transferlerine yönelik bilgi toplamaya ilişkin net yetki verilmesini istedi.

Çin Ticaret Bakanlığı, Çin'in dış ticareti için ortamın karmaşık olmayı sürdürdüğünü ve 2021 ticaret görünümü konusunda körü körüne iyimser olamayacaklarını aktardı.

Financial Times gazetesinde yer alan habere göre İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, G7'de hafta sonu yapılan görüşmelerde Londra finans merkezinin yeni küresel minimum kurumlar vergisi planından muaf tutulmasını istedi.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

TBMM Genel Kurulunda, İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine konuşulacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nın açılış programına katılacak.

10.00 - TÜİK, nisan ayına yönelik kümes hayvancılığı, süt ve süt ürünleri üretimi verilerini yayınlayacak.

Yurt dışı gündem maddeleri: 

09.00 - Avrupa piyasaları açıldığında Almanya'dan dış ticaret verileri takip edilecek. Almanya'da ihracatın biraz arttığı, ithalatın ise gerilediği tahmin ediliyor.

ABD'de;

14.00 - MBA mortgage verileri,

17.00 - toptan stoklar,

17.30 - DoE petrol stokları verilerinin açıklanması bekleniyor.

17.00 - Polonya ve Kanada merkez bankaları faiz kararlarını açıklayacak. 

ABD Başkanı Joe Biden'in göreve geldikten sonraki ilk yurt dışı turu bugün itibarıyla başlıyor. Biden, 8 gün sürecek bu yurt dışı gezisinde İngiltere, Belçika ve İsviçre'ye seyahat edecek.

Etiketler