Bugün piyasalar hangi verilere odaklanacak?

Yurt içinde özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcunun izleneceği Perşembe gününde, yurt dışında ABD'den gelecek üretici fiyatları takip edilecek.

Bugün piyasalar hangi verilere odaklanacak?

Yurt içi piyasalarda özel sektörün yurt dışında sağladığı kredi borcunun takip edileceği günde, yurt dışında ABD'den gelecek üretici fiyat verileri izlenecek.

Yurt içi gündem maddeleri:

14.00 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'na katılacak.

TBMM Genel Kurulunda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

10.00 - TCMB özel sektörün yurt dışı kredi borcu verilerini açıklayacak.

10.00 - TÜİK Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ve 2020 yılına yönelik Kurumsal Sektör Hesapları raporunu yayınlayacak.

14.30 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayınlanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak takip edilecek.

Öte yandan 3 şirketin halka arzında talep toplanmaya başlanacak. Hedef Holding, Anatolia Tanı ve Gelecek Varlık halka arzları aynı günlerde gerçekleştirilecek.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

Avrupa'da çok önemli bir veri bulunmazken; İsviçre üretici fiyatları, İspanya, İsveç ve İrlanda tüketici fiyatları takip edilecek.

15.30 - ABD'de bir gün önce açıklanacak tüketici fiyatlarından sonra gelecek üretici fiyatları rakamları piyasaların takip edeceği gündem maddesi olacak. Üretici fiyatları ağustos ayında aylık yüzde 0,7, yıllık yüzde 8,3 artış göstermişti.

ABD'de işsizlik başvuruları, doğal gaz stokları, petrol stokları verileri de gündemde bulunuyor.

ABD'de Alcoa, Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley ve Wells Fargo bilançoları açıklanacak..

11.00 - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) aylık raporunu yayınlayacak.

20.00 - New York Fed Başkanı John Williams konuşma yapacak.

Etiketler