Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Şeker Yatırım analistlerine göre, BİST-100 endeksinin güne pozitif eğilimle başlaması bekleniyor.

Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde tepki yükselişi eğilimini devam ettirse de kazançlarını geri vererek günü %0,23 düşüşle 1.413,54’den tamamladı. Bankacılık endeksi tahvil faizlerindeki yükselişin de etkisiyle %1,21 düşüşle negatif ayrıştı. Tahvil faizlerindeki ve kurlardaki yükselişin devamı durumunda bankacılık endeksinin negatif ayrışmanın devam etmesi beklenmektedir.

Yurt dışı majör borsalar BIST kapanışı sonrası gelen alımlarla günü yükselişle kapatırken, global risk alma iştahındaki zayıf seyir ve riskten kaçınma eğilimi devam ediyor. Yurtdışı borsalarda dalgalı zayıf seyrin devam edeceğini ve yükselişlerin kısa vadede satış fırsatı olarak kullanılmaya devam edeceğini düşünüyoruz. EM para birimleri DXY dolar endeksindeki gerileme ile günü genel olarak değer kazancıyla tamamlarken, TL negatif ayrışarak ABD doları karşısında yeni tarihi düşük seviyelerini test etti. TCMB’de iki başkan yardımcısı ve bir para kurulu üyesi dün gece görevden alınması, TL’deki değer kayıplarını etkiledi. Türkiye’nin 5 yıllık CDS’leri günü 440 seviyelerinden kapatırken, TL varlıklara yönelik yüksek risk fiyatlamasının devam ettiğine işaret ediyor. Yurtiçinde 10 yıllık tahvil faizleri Mayıs 2019’dan beri en yüksek seviye olan %19,46 seviyesini test etti.

BIST-100 endeksi teknik olarak kısa vadeli düşüş trendini yukarı kırarak tepki yükselişi eğilimini güçlendirse de CDS ve diğer TL varlıklardaki negatif fiyatlama endeksteki yükselişi desteklemiyor. Bu nedenle şuan için yükselişlerin tepki olarak kalacağını ve satış fırsatı olarak kullanılacağını düşünüyoruz. BIST’in bu hafta güçlü görünüm sergilemesinde Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin pozitif yönde ilerleyeceğine yönelik beklentiler etkili olurken bu beklentinin zayıflaması ve yurtdışı borsalardaki satışların devamı durumunda endekste kısa vadeli güçlü satışlar yaşanma riskinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bilanço dönemine girilmesi nedeniyle kısa vadede BIST’te bilanço beklentilerine paralel hisse bazlı hareketlerin ön plana çıkması beklenmektedir. Fed tutanakları Kasım ya da Aralık ayında tahvil alımlarının azaltılacağına işaret ederken tutanaklar sonrası, DXY dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki düşüş eğilimi devam etti. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri yükselişle hareket ederken, Asya borsalarında alıcılı seyir var.

Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması beklenirken yurtdışı borsalarda güçlü toparlanma yaşanmadıkça yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılacağını düşünüyoruz.

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.86
Satış 4.87
Değişim 0.13%
Son Değer 4.87
En yüksek 4.91
En düşük 4.74
Haftalık Değişim 3.617%
Aylık Değişim 17.6328%
Yıllık Değişim 13.2558%
Etiketler