Bu Yıl En Çok İşlem Gören Hisseler ve Sektörleri

Bu Yıl En Çok İşlem Gören Hisseler ve Sektörleri son dönemlerde birçok yatırımcı tarafından araştırılan ve merak edilen konular arasında yer almaktadır. Borsa da hangi hisseye yatırım yapılmalı? Hangi sektörler daha iyi… İşte detaylar.

Bu Yıl En Çok İşlem Gören Hisseler ve Sektörleri

Bu Yıl En Çok İşlem Gören Hisseler ve Sektörleri son dönemlerde birçok yatırımcı tarafından araştırılan ve merak edilen konular arasında yer almaktadır. Borsa da hangi hisseye yatırım yapılmalı? Hangi sektörler daha iyi… İşte detaylar.

Günümüzde ekonomi üzerinde yaşanılan dalgalanmalar ve yüksek fiyat artışları birçok kişinin borsaya yönlenmesine neden olmuştur. Bu durum aynı zamanda hangi hisselerin tercih edileceği ve hangi sektörlere yatırım yapılması gerektiği konusunda da birçok kişiyi araştırma yapmaya sürüklemiştir. Hal böyle olunca birçok kişi bu yıl en çok işlem gören hisseler ve sektörleri hakkında araştırma yapmaya başlamıştır. Sizlerde bu konu hakkında araştırma yapıyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Bu Yıl En Çok İşlem Gören Hisseler ve Sektörleri konusunda bilgi vermeye çalışacağız.

Bu Yıl En Çok İşlem Gören Hisseler ve Sektörleri

Temel faaliyet alanı ve büyük benzerlikler içermekte olan en çok işlem gören hisseler ve sektörler gruplar halinde dağılmaktadır. Bu şirketlerin hisse senetlerinde oluşacak olan fiyat hareketleri de birbirine yakın performans gösterebilmektedir. Aynı sektörde yer alan şirketlerin fırsatlardan eşit şekilde yararlanma ya da olasılıklardan eşit şekilde etkilenme oranları da oldukça yüksektir. Bu yüzden de hisse senedi sektörlerini doğru şekilde analiz etmek, yatırımcıların başarılı şekilde işlemler yapması ve yatırım yapması açısından önemli olmaktadır. Herhangi bir sektörü olumsuz etkileyebilecek olan hisse senetlerinin gelecekteki fiyat hareketlerinin doğru biçimde yorumlanması ve takip edilmesi gerekmektedir. Çünkü bu durum hisse senedi yatırımcısının doğru hareket etmesini ve doğru kararlar vermesini sağlamaktadır.

Hangi Sektör ve Hangi Hisseye Yönelmek Gerek?

Borsada işlem yapılacakken takip edilebilecek olan pek çok yatırım stratejisi bulunmaktadır. Bu strateji sizi başarıya götürebilecek faktörlerden yalnızca biridir. Bununla beraber dönemsel hareketleri iyi şekilde okumak ve piyasadaki heyecanın hangi sektörlerde ne dibi dağılım yaptığını görmek de pozitif sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Bu şekilde oluşan sebeplerle hisse piyasasının teknik analiz yöntemlerini ve gelecekteki durumunu anlamak oldukça önemlidir. Doğru sektöre yatırım yapmak ne kadar önemli? Sorusunun yanıtı olarak da Hisse piyasasının ilk ayağı teknik analiz olduğu gibi diğer durumlarda da psikolojik faktörler etkili olabilmektedir. Bu nedenle yatırım yapılmadan önce kesinlikle sektörlerin ve stratejilerin iyi şekilde bilinmesi ve buna göre hareket edilmesi önemli olmaktadır.

Borsada Hangi Sektörler Var?

Borsada işlem görmekte olan hisse senetlerini çeşitli biçimlerde kategorilere ayırmak mümkündür. Ancak Küresel Endüstri Sınıflandırma Standardına göre ise 11 temel sektör bulunmaktadır. Bu durumda borsada hangi sektörler var? Sorusuna yanıt olarak bunları söyleyebiliriz. Enerji, malzeme, sanayi, kamu hizmetleri, sağlık, finans, ihtiyari harcamalar, temel tüketim ürünleri, bilişim teknolojisi, iletişim hizmetleri, gayrimenkul sektörü olarak çeşitlere ayrılmaktadır.

Hangi Sektörler İyi Performans Gösterir?

Bazı sektörler ekonomideki çarkların yavaş döndüğü zamanlarda nispeten istikrarlı şekilde büyüme göstermekte ve olumlu performans göstermektedir. Bu sektörlerde faaliyet göstermekte olan şirketlerin hisse senetleri için de Defansive Stocks yani Koruma Hisseleri benzetmesi yapılmaktadır. Çünkü hemen hemen her sektörün ve hissenin ciddi şekilde yıpranabildiği ekonomik resesyon dönemlerinde yatırımcıların b u şirketlere karşı ilgili olması beklenmektedir. Bu şirketler de şartlar her ne olursa olsun operasyonel yeteneklerini korumak ve hatta geliştirmek için son derece dirençli olmaktadır. Kamu hizmetleri sektörü, silah ve savunma sanayi firmaları bu kategori altında değerlendirilmektedir. Bu durumda hangi sektörler iyi performans gösterir? Sorusunun yanıtları içinde bu kategoriler dikkate alınabilmektedir.

En Çok Tercih Edilen Hisseler Nelerdir?

En çok tercih edilmekte olan ve işlem gören hisseleri bilmek yatırımcı açısından oldukça önemlidir. Çünkü doğru şekilde yatırım yapmak ve bunun sonucunda olumlu dönüşler almak yatırımcı için önemli olmaktadır. Aselsan, Türk Hava Yolları, Akbank,Vakıfbank, Halkbank, Petrol Kimya gibi hisseler oldukça işlem görmekte ve yatırımcılar tarafından tercih edilmektedir. Hisse senedi alınmasında teknik analizler yapmak, riske bağlı şekilde çok ya da az olarak kazanç elde etmek oldukça mümkündür. Hisse senedi alınırken şirket hakkında araştırmalarda yapmak gerekmektedir.

Sürekliliği olan ve gelecek vaat eden hisselere yönelmek daha mantıklı olacağı için kişiler bu noktalara dikkat etmelidir. En çok tercih edilen hisseler iyi şekilde bilindiği zaman yatırımcının olumsuz sonuç almasının da önüne geçilmiş olacaktır. Bu yüzden püf noktalar bilinmelidir.

Bu Yıl En Çok İşlem Gören Hisseler ve Sektörleri

Bu Yıl En Çok İşlem Gören Hisseler ve Sektörleri hakkında sizlere kısa ve öz bir şekilde bilgi vermeye çalıştık. Günümüz ekonomik şartlarında borsaya yönelen birçok kişi hangi hisseye ve sektöre yatırım yapacağı konusunda çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Ancak tam ve net bir bilgiye ulaşamamaktadırlar. Bunun en büyük nedenleri arasında birçok farklı yorumun ve ön görünün yer alması gelmektedir. Burada sizlere önerimiz yatırım yapmadan önce yatırım yapacağınız hisse senedi ve sektöre ilişkin olarak tam ve detaylı bir şekilde araştırma yapmanız ve gündemi takip etmeniz olacaktır.

Bu şekilde daha sağlıklı bir şekilde adım atarak kazanç elde edebilirsiniz. Aksi halde bilinç bir şekilde yapacağınız yatırımlar sizleri zarara uğratacaktır. Ayrıca sizlerde araştırmış olduğunuz hisseler ve sektörler ile ilgili olarak düşüncelerinizi ya da merak ettiklerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.