Bu Halka Arza Yatırım Yapanlar Yüzde 72 Kaybetti!

Afrika'da ödeme işlemlerini kolaylaştırma vaadiyle halka arz olan fintech şirketi CAB Payments, hisse sahiplerine uzun bir süre sonra %72'lik bir değer kaybı yaşattı.

Bu Halka Arza Yatırım Yapanlar Yüzde 72 Kaybetti!

İngiltere merkezli fintech şirketi CAB Payments'ın hisseleri, Londra Borsası'nda listelenmesinin ardından aylar sonra %72 değer kaybetti. Şirket, bu yılki gelir tahminini neredeyse beşte bir oranında düşürdü ve bunun nedenlerini Nijerya Nairası'ndaki keskin düşüş, Orta Afrika Frangı (CAF) ve Batı Afrika Frangına (WAF) müdahaleleri olarak açıkladı. Bu müdahaleler, şirketin kâr marjlarını ve işlem hacmini olumsuz etkiledi. CAB, üç para birimi olan Kamerun, Fildişi Sahili ve Senegal'de gelecek çeyrekte gelirlerinin %30'unu kaybetme riskiyle karşı karşıya.

CAB'nin hisseleri halka arzdan bu yana %72 değer kaybederek 60,8 sterline geriledi. Bu durum, Londra borsasındaki halka arz kıtlığının etkisini gösteriyor. CAB'nin halka arzı, Londra borsasında önemli bir olay olarak karşılandı ancak hızlı değer kaybı yaşandı. Şirket CEO'su Bhairav Trivedi, merkez bankalarının müdahalesinin şirket yönetiminin kontrolü dışında olduğunu belirtti. Trivedi, şirketin Londra borsasında listelenmekten pişmanlık duymadığını ve hisse fiyatı hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Londra Borsası'nın 2022 yılında 1,6 milyar sterlin topladığı halka arz rakamı ise bu yıl 954 milyon sterline geriledi. Bu, özellikle New York Borsası'ndan daha fazla halka arz payı çekmeye çalışan Londra için bir hayal kırıklığıydı. Başka bir bankacı, CAB'nin hisse değerlerindeki düşüşün, Londra Borsası için "mutlak bir felaket" olduğunu ifade etti. Trivedi, Londra Borsası'nda listelenmekten pişmanlık duymadığını ve doğru hamlenin bu olduğunu söyledi. CEO, istifa etmeyi düşünmediğini belirtti.

Etiketler