SPK'ya Halka Arz Başvurusu Yapan İki Şirket Daha

Yes Oto Kiralama ve Turizm Yatırımları AŞ (Enterprise) ile Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret AŞ (OBAMI), halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) müracaat etti.

SPK'ya Halka Arz Başvurusu Yapan İki Şirket Daha

Borsa İstanbul'un şirketler için sağladığı likidite kolaylığı, büyüme hedefleri olan şirketlerin halka arz planlarını hızlandırıyor. Son olarak Yes Oto Kiralama ve Turizm Yatırımları AŞ (Enterprise) ile Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret AŞ (OBAMI), halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulundu.

Enterprise ve OBAMI, Halka Arz İçin Adımlarını Attı

Borsa İstanbul'un kaynak arayışı ve büyüme hedefi olan şirketlere sunduğu likidite kolaylığı, şirketlerin halka arz planlarını hızlandırmalarına yardımcı oluyor. Yes Oto Kiralama ve Turizm Yatırımları AŞ (Enterprise) ve Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret AŞ (OBAMI) da bu yolda ilerleyen şirketler arasında yer alıyor. İki şirket, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulunarak bu süreci başlattı.

Enterprise ve OBAMI, Eşit Dağıtım Yoluyla Halka Arz Edilecek

Enterprise, toplamda 35 milyon lira nominal değerli paylarını 'bireysel eşit dağıtım' yöntemiyle halka arz etmeyi planlıyor. Özellikle bireysel yatırımcılara bu şekilde hisse senedi sahibi olma fırsatı sunacak olan Enterprise, büyüme stratejilerini ve yatırımlarını bu yolla desteklemeyi hedefliyor. OBAMI ise 101 milyon 792 bin 375 lira nominal değerli paylarını aynı şekilde 'bireysel eşit dağıtım' yöntemiyle halka arz etmeyi planlıyor.

Borsa İstanbul'un sunduğu olanaklarla şirketlerin sermaye artırımı ve büyüme yolculuklarına destek olmaya devam ettiği bu dönemde, Enterprise ve OBAMI'nin halka arz süreçleri yakından takip edilecek. Şirketlerin bu süreçteki performansları ve halka arzdan elde edecekleri kaynaklar, Türkiye'nin ekonomik dinamikleri açısından önemli bir gösterge olacak.

Etiketler