BTCTurk çöktü mü? BTCTurk ne zaman düzelecek?

BTCTurk çöktü mü sorusu 23 Ocak 2022 tarihinde erişim sağlanamayan kripto para sitesi hakkında sık bir şekilde sorulmaktadır. BTCTurk kripto para borsası sitesinde yaşanılan erişim sıkıntısı yatırımcılar ve kullanıcılar tarafından çözüme kavuşturulması bekleniyor.

BTCTurk çöktü mü? BTCTurk ne zaman düzelecek?

BTCTurk çöktü mü?

Türkiye’nin en büyük kripto para borsası BTCTurk sitesin erişim sağlanamamaktadır. Erişim kesintisi olarak sitesinde açıklama yapan BTCTurk “Servis sağlayıcılarımızdan kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.”  kesintiyi bu şekilde ifade etmiştir.

BTCTurk neden açılmıyor?

23 Ocak 2022 21.03 saatlerinde ilk açıklamayı yapan site aralıklı güncellemeler neticesinde son güncelleme haberini 22.54 saatlerinde yaparak, “Teknik ekibimiz konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.” şeklinde çalışmaların devam ettiğini belirtmiştir.

btcturk çöktü mü

BTCTurk erişim engeli

Kullanıcılar BTCTurk sitesine erişim sağlama esnasında 503 ve 500 hata kodları ile karşılaştıklarını belirtmektedir. Özellikle 503 Service Unavailable hatası sunucu kaynaklı bir HTTP durum kodu hatası olarak bilinmektedir.

BTCTurk nedir?

BTCTurk 2013 yılında kurulan ve Türk Lirası ile Bitcoin alım satım işlemlerinin yapılmasını sağlayan Türk Lirası tabanlı ilk kripto para borsasıdır. Kerem Tubik tarafından kurulan kripto para sitesi BTCTurk birçok banka ile anlaşmıştır. BTCTurk Türk Lirasi, Bitcoin ve Tether ile alım satım işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.