BtcTurk, girişim sermayesi yatırım fonu kuruyor

BtcTurk, girişim sermayesi yatırım fonu kuruyor.

BtcTurk, girişim sermayesi yatırım fonu kuruyor

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, girişim sermayesi yatırım fonu kurmak için hazırlık yaptıklarını açıkladı. Güneri, BloombergHT televizyonuna yapmış olduğu açıklamada, SPK’ya gerekli müracaatların yapılıyor olduğunu ifade etti.

BtcTurk CEO’su, 

Her zaman olduğu gibi ilk önceliğimiz BtcTurk kullanıcılarının şeffaf ve güvenli bir biçimde farklı kripto paralara ulaşımlarını sağlamak. Bu anlamda hem altyapımızı hem ekibimizi güçlendirmeye devam etmekteyiz fakat bunun beraberinde son zamanlarda üstünde çalıştığımız bir girişim sermayesi yatırım fonu projemiz var. Türkiye’de bir portföy yönetim şirketiyle protokol imzaladık. SPK’veya şu an için gerekli müracaatlar yapılıyor. İlk etapta 25 000 000 TL gibi bir varlıkla sermaye piyasası tebliğine uygun olarak Girişim Sermayesi Yatırım Fonu hayata geçirmeyi ve bununla yakın vadede bazı yatırımlar yapmayı hedefliyoruz.

Hedef bir senede 100 000 000 TL
Güneri, girişim sermayesi fonunda bir senelik bir vade içinde 100 000 000 TL gibi bir büyüklüğe ulaşmayı amaçladıklarını ifade etti ve fonla ilgili tüm detayların SPK’nın izninden sonra çok kısa sürece netleşeceğini belirtti. Güneri, sözlerinin devamında “Son sekiz senede hızla gelişen yeni bir teknoloji alanında bir hayli tecrübe biriktirmiş bir grubuz. Bu anlamda yalnızca mevcut işimizi daha ileriye götürmek için değil, hemde Bitcoin’in, kripto paraların, blok zincirin hayatımıza getirdiği değişim ve dönüşümü daha fazla hissedebilmemiz, farklı tecrübeler yaşayabilmemiz için ortaya çıkacak fikirleri desteklemek istiyoruz.” biçiminde konuştu.

Etiketler