Meteoroloji’den İstanbul için yoğun kar uyarısı

Meteoroloji’den yeni bir açıklama geldi… Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için yoğun kar uyarısında bulundu. Aralıklarla devam eden kar yağışının 3 gün boyunca etkisini sürdüreceği belirtildi.

Meteoroloji’den İstanbul için yoğun kar uyarısı

İstanbul’da yoğun kar beklentisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aralıklarla devam eden kar yağışının İstanbul’da devam edeceğini bildirdi. 3 gün boyunca il genelinde kar yağışının etkisinin süreceğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli bir rüzgarın ve kısa süreli bir fırtınanın da beklendiğini belirtti.

meteorolojiden istanbul için uyarı

İstanbul’da buzlanmaya dikkat!

İstanbul’da 3 gün boyunca devam etmesi beklenen kar yağışının buzlanma ve donmalara karşı tedbir alınması gerekliliğini de tekrar gündeme getirmiştir. Deniz ulaşımında da görüş mesafesinin azalacağını belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtmiştir.

MGM’den yapılan bildirime göre özellikle köprü ve viyadükler başta olmak üzere il genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin edilmektedir.

Pazartesi günü mesai saatlerinin başlaması sebebiyle de trafikte artış yaşanacak olması buzlanma ile birlikte yoğunluğun artmasına neden olacaktır. Yayımlanan hava durumu tahminlerine göre kar yağışının yurt genelinde artış göstermesi hayatı olumsuz etkileyebilecek bir düzeyde kendisini hissettirmektedir.