BTC ve ETH'de işlem ücretleri düşmeye devam ediyor

Bitcoin ve ETH'de işlem ücretleri, kripto piyasalardaki düşüşün yavaşlamasına rağmen son 6 ayın en düşük seviyesinde bulunuyor.

BTC ve ETH'de işlem ücretleri düşmeye devam ediyor

Bitcoin ve Ethereum'un işlem ücretleri, piyasada bulunan sert düşüş yavaşlamaya başlarken, ve güven endeksinin tekrar toparlanmasına rağmen son altı ayın en düşük seviyesini gördü.

BitInfoCharts verilerine göre Bitcoin blockchain'indeki ortalama işlem ücreti, nisan ayı ortalarında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 62,77 dolara ulaşmıştı. Bu sayı, aradan geçen altı haftada yüzde 88 düşerek 7,20 dolara geriledi.

Madencilikte yaşanan gerilim dolu günler, madenci sayısındaki azalma eğilimi ve işlemlerin önemli ölçüde azalması işlem ücretlerindeki düşüşe sebep oldu daha fazla işlem yapabilmek için daha ucuza çalışmayı göze alan işlem görevlilileri konuya geçiçi çözümler aramaya devam ediyorlar.

Bitcoin işlem ücretlerindeki düşüş, piyasa faaliyetlerinin yani piyasada yapılan işlem sayısının (al-sat) büyük oranda azaldığını gösteriyor. CoinGecko verilerine göre 10 Mayıs'ta 67 milyar dolar olan günlük işlem hacmi, çeviri yayın saati itibarıyla 30 milyar dolara geriledi, bu demek oluyor ki Bitcoin üzerinde yapılan işlem sayısı 1 ay olmadan yarıdan fazla düşüş göstermiş.

2021 boğa sezonunda Bitcoin ve Ethereum'un işlem ücretleri, önceden görülmemiş seviyelere yükselmişti yatırımcılar bu yüzden farklı işlem paritelerinde işlem yapıp daha ucuza işlem gerçekleştirmeye çalışmaya başlamıştı.

Bitcoin işlem ücretleri, 8 Şubat'ta Tesla'nın 1,5 milyar dolar değerinde BTC satın aldığını duyurmasının ardından geçen iki haftada nerdeyse üç katına çıkmıştı.

Kripto paranın 14 Nisan'da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.804 dolara ulaşmasıyla beraber, işlem ücreti de 62,77 doları gördü.

Kripto para piyasaların şimdilik sert düşüşünün durduğu gözlemleniyor bu sebeple piyasaya olan güven artışı demek tekrardan işlem sayısının fazlalaşmasını öngörülmesi olarak yorumlanabilir. İşlem sayısının artması ile birlikte neredeyse yüzde 80'dan fazla değer kaybeden işlem ücretleri masrafının tekrar yükselmesi olası.

Etiketler