Baskıya rağmen Çin'deki madencilik için yeni olanaklar doğuyor

Çin'li madenciler büyük baskı altında geçirdikleri bu dönemleri atlatabilmek için yeni yöntemler bulmaya devam ediyor.

Baskıya rağmen Çin'deki madencilik için yeni olanaklar doğuyor

Kripto paralar konusunda çok ciddi engelleme adımları atmaya başlayan Çin’de kripto para yatırımcıları alım-satım işlemleri için artık takip edilmesi zor olan yolları tercih etmeye başladı. Kullanıcılar OTC (tezgah üstü) platformları ve P2P ağlarında buluşuyor.

Bloomberg’in raporlamalarına göre; hükumetin açıklamasından sonra yüzde 4.4 oranında düşen fakat kayıplarının yarısını kısa bir süre içinde kapamayı başaran Yuan - USDT işlem paritesinde bu yükselişin nedeni olarak OTC yani tezgah üstü borsalar ile P2P işlemler gösteriliyor.

Çinli trader’ların OTC ve P2P işlemleri, devlet takibini ise ciddi şekilde zorlaştırıyor. Burada öne çıkan 2 adım söz konusu… Birincisinde alıcılar, OTC platformlarında coin’ler için fiyat veriyorlar. İkinci adım ise, alıcı ve satıcı fiyat üstünde anlaştığı zaman, alıcı kişi ödeme için ayrı bir ödeme platformunu kullanıyor. Bu iki adımı takip etmek otoriteler için adeta olanaksız hale geliyor.

Yerel OTC platformlarının ve P2P ağlarının sayısının daimi olarak artış göstermesi ve kripto para yatırımcıları için bir alternatif oluşturması Çinli düzenleyicilerin işini gün geçtikçe daha da zorlaştırıyor, trader’lara ise kayıplarını karşılayacak bir boşluk yaratıyor.

Birkaç madencilik şirketinin geri adım atmasından sonra Çin'li madencilik işi yapan firmaların tekrar ümitlenmelerinin dışında aslında kötü haber akışı daha ağır basıyor sebebi ise birçok büyük madencilik firmasının Çin ve Çin ülkesiyle bağlantısı olan madencilerin bağlarını tamamen kopartması çok muhtemel. 

Etiketler