Ünlü madencilik şirketi, geri adım atmak zorunda kaldı!

Marathon, BTC topluluğunda tepki çeken politikasınıda geri adım atmak zorunda kaldı.

Ünlü madencilik şirketi, geri adım atmak zorunda kaldı!

BTC madencilik firması Marathon, BTC topluluğundaki çok tepki toplayan politikalarında değişikliğe gideceğini aaçıkladı. Bu döneme kadar yasaklı kişi ve kurumlar tarafından yapılan işlemlerin hepsini red eden şirket yasaklamaları kaldırma kararı aldı. Taproot güncellemesi lehine sinyaller gerçekleştireceklerini söyleyen şirket CEO'su Kuzey Amerika bölgesindeki en büyük madencilik şirketlerinden Marathon Digital Holdings, BTC Core 0.21 versiyonunun güncellemesine geçileceğini duyurdu ve tüm madencilik işlemlerini onaylayacaklarını bildirdi.

Geri adım atmasının tek sebebi gelen tepkiler değil. BTC'nin büyük değer kaybından sonra madencilik işlemi yapan küçük ve orta büyüklükteki birçok kişi ve kurumun iflas etmesi.

Marathon'dan geşen açıklama: Hiçbirişlemi sansürlemeyeceğiz...

Bir aydır görevde olan CEO Fred Thiel, Marathon'un resmi sitesinden paylaştığı videolu mesajda yapılan tüm değişiklileri anlatt ve şöyle söyledi:

Yaklaşık 30 gündür görevde olmama rağmen sizlere heyecan verici bazı değişikliklerden bahsetmek istiyorum. Bu hafta Marathon olarak tüm madencilerimizi Bitcoin 0.21.1 düğüm standartlarına getireceğiz. Buna Taproot desteği de dahil olacak. Bitcoin Core düğümü standartlarına geçerek, blokzincir üzerindeki tüm işlemleri diğer madenciler gibi onaylayacağız ve hiçbir işlemi sansürlemeyeceğiz

Sansürlere Tepki Çığ Gibi Büyüdü

Marathon henüz yakın geçmişte şirketin OFAC standartlarında bir şirket olarak tanımlamıştı. Dış Varlıklar Kontrol Ofisi olan OFAC ile uyumlu olarak hem düzenleyicilere hem de yatırımcılara güven sağladılarını belirten şirket yönecitisi 7 Mayıs tarihinde bazı işlemleri sansürleyerek sisteme uyumlu ve regüle olan ilk bloğun çalışmaya başladığını bildirmişti. 

Bu açılışın ardından çok büyük tepki almıştı bir süredir tepkileri görmezden gelen şirket sonunda geri adım attı ve şirket uyumluluk çabaları ile yasakları ortadan kaldırdığını söylüyor.

Etiketler