BTC madencilik zorluğunun tarihsel düzeltmesi ne durumda?

Hafta sonu boyunca Bitcoin, madencilik zorluğunda bugüne kadarki en dramatik ayarlamasını gördü. BTC kursu için iyi haber mi?

BTC madencilik zorluğunun tarihsel düzeltmesi ne durumda?

35.000 USD üzerinde bir hafta sonu gezisinden sonra, Bitcoin haftanın başında güneye doğru yola çıktı. Basının yayınlandığı sırada, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi 34.355 USD'den işlem görüyor, 7 günlük bir karşılaştırmada neredeyse değişmedi.

BTC oranı durgunlaşırken, hash oranı için aynı şey söylenemez. Çin'in madencilik karşıtı kampanyası, Bitcoin ağının genel hash oranında derin bir oluk bıraktı.

Kaynak: Blockchain.com

Bitcoin madencilerinin devlet emrindeki teslimiyetinin arka planına karşı, Bitcoin döviz kurunun artık etkilenmemesi şaşırtıcı. İşletmelerini yurtdışına taşıma seçeneği olmayan maden işletmecilerinin kendilerini bulması satış baskısı, alıcı tarafından telafi edilmiş görünüyor.

Madencilik zorluğunun tarihsel düzeltmesi

Şimdi, en azından protokol tarafından, hash oranında yenilenen bir artış için rota belirlendi. Çünkü Bitcoin protokolü, blok bulma zorluğunun (madencilik zorluğu) ağın genel hash hızına otomatik olarak uyarlandığı bir mekanizmaya sahiptir. Madencilik zorluğunun bu ayarı her 2016 blokta bir gerçekleşir. 10 dakikalık hedef ortalama blok süresi ile bu, yaklaşık 14 güne tekabül etmektedir. Madencilik Zorluğunda en son düzenleme 3 Temmuz Cumartesi günü yapıldı. Neredeyse yüzde 28 oranında düşüş ile BTC madenciliği üst üste üçüncü kez daha kolay hale geldi. Bitcoin tarihindeki madencilik zorluğundaki en büyük düşüş. 

Etiketler