BTC, 40.000 ABD dolarının üzerine çıktı! İşte detaylar

Bitcoin fiyatı, Cuma'dan Cumartesi'ye gece boyunca yıl boyunca en güçlü artısını kaydetmeyi başardı. BTC, son 24 saatte tam yüzde 10 kazandı. Güçlü fiyat artışını ve Bitcoin ayı piyasasının artık bitip bitmediğini nasıl açıklayabiliriz?

BTC, 40.000 ABD dolarının üzerine çıktı! İşte detaylar

Bitcoin and Co.'nun oynaklığı şu anda inanılmaz derecede yüksek. Cumadan cumartesiye geçtiği gecede, zorlu geçen birkaç haftadan sonra işlerin öylece gitmeyeceğini gösterdi.  Bitcoin fiyatı günlük bazda yüzde 10'dan fazla artı ve psikolojik olarak önemli olan 40.000 ABD dolarını yeniden yakalayabildi. Raporun hazırlandığı sırada, bir BTC 41.600 dolardan işlem görüyor. Diğer tüm kripto para birimleri de açıkça artıda, genellikle de çift haneli.

btc grafik

Bitcoin fiyatı neden artıyor?

Fiyatların haftalardır yükselmek yerine düştüğü anlamına gelen mevcut ayı piyasasında şiddetli karşı hareketler oldukça normaldir. Tıpkı son haftalarda çarkların sert vurduğu borsada olduğu gibi, tekrar tekrar yukarı kırılmalar yaşayabiliriz.

Bu nedenle, bu tür fiyat aykırı değerlerin, temel bir arka plandan ziyade teknik bir karşı hareketle açıklanması daha olasıdır. Güçlü bir ticaret günü nedeniyle, ayı piyasasının sonunu aramak için hala çok erken olacaktır. Geleneksel finans piyasasına bağlı olarak, piyasaların önümüzdeki haftalarda oynak kalması muhtemeldir.

Bitcoin'in hızlı yükselmesi bir risk mi?

Temel bir bakış açısından, BTC kesinlikle en kötüsüne sahip olmalıdır. Ana kripto paranın, Kasım 2021 ile Ocak 2022 arasında olduğu gibi yarıya indirilmesi bir daha tekrarlanmamalıdır. Ne de olsa ABD'deki faiz artışı gibi olumsuz piyasa olayları artık yeterince fiyatlanıyor.

Ayrıca, birçok zayıf eller şimdiden piyasadan silindi. Bu nedenle piyasa aşırı satım olarak derecelendirilmeye başlıyor. Korku ve Açgözlülük hissi endeksi, yatırımcılar arasında kaygı göstermeye devam ediyor. Ayrıca döngüsel olmayan yatırımcılar için olumlu bir gösterge.

Balinaların ve öne çıkan boğaların girişi

İyimserlik, Bitcoin blok zincirindeki verilerden de çıkarılabilir. 14 Ocak'tan bu yana veriler, Bitcoin fiyatının ve balinaların, yani büyük yatırımcıların veya alıcıların alımlarında bir ayrışma olduğunu gösteriyor. Profesyonel yatırımcıların birikimi açıkça olumlu bir işaret olarak görülmelidir. 

Kısa vadeli fiyat gelişmelerinde piyasa psikolojisi büyük rol oynadığından, önde gelen kişilerin eylem ve açıklamaları küçümsenmemelidir. Örneğin, tanınmış ABD'li Cumhuriyetçi Ted Cruz, bu Cuma günü Bitcoin satın aldı. Özellikle ABD'de son birkaç günde politikacılar tarafından birçok Bitcoin sertifikası alındı. Maaşını Bitcoin ile ödeyen Miami Belediye Başkanı veya BTC'yi Tanrı'nın bir hediyesi olarak öven Senatör Cynthia Lummis gibi bir sürü pozitif gelişme yaşanmaya devam ediyor.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler