Ethereum 2.0'ın piyasaya sürülmesi Polygon'un sonu mu?

Ethereum bir sonraki güncellemeyle gelecekte daha hızlı ve daha ucuz olacaksa neden hala Polygon'a (MATIC) ihtiyacımız var?

Ethereum 2.0'ın piyasaya sürülmesi Polygon'un sonu mu?

Ethereum bölgesel bir tren olsaydı, Polygon bir ICE gibi olurdu. Çünkü blok zinciri rakibinkinden çok daha hızlıdır. Ethereum'un aksine, Poligon da çok daha ucuzdur. Şu anda Ethereum'daki işleminizi doğrulamak için 30 ila 40 ABD doları arasında ödeme yapmanız gerekirken, aynısını (yalnızca daha hızlı) Polygon'da 0,1 ila 0,5 ABD doları karşılığında alabilirsiniz.

Bazı Ethereum geliştiricileri, yavaş ve aynı zamanda pahalı bir blok zincirinin çekici olmadığını nispeten erken fark ettiler ve daha sonra bir Ethereum yan zinciri olarak Polygon'u kurdular. 2017'den beri projeyi "Blockchains İnterneti"ne dönüştürmek için çalışıyorlar ancak her zaman ana blok zincirleriyle yakın bağlantı içindeler. Aynı Solidity programlama dilini kullandılar, Ethereum Sanal Makinesi ile uyumlu hale geldiler ve Polygon'da işlenen işlemlerin periyodik olarak Ethereum günlüğüne girilmesini sağladılar. Ama şimdi, yakın zamanda  Ethereum Konsensüs Katmanı olarak adlandırılan Ethereum 2.0 geliyor. Bu, Ethereum'u hem Proof of Stake konsensüs mekanizmasına geçirmeli hem de “Shard Chains” sunmaktadır.

Bu parça zincirlerinin önceki Ethereum zincirinden önemli ölçüde daha hızlı olduğu ve aynı zamanda çok daha ucuza mal olduğu söyleniyor. Bu, Polygon'un kullanım durumunu kaybettiği anlamına mı geliyor?

Ethereum'un geleceği 2022

Her şeyden önce, MATIC protokolünün fikrinin her zaman farklı blok zincirleri arasında sınırsız alışverişi sağlamak için evrensel bir temel altyapı oluşturmak olduğunu vurgulamak gerekir. Bu arada Hindistan'daki ilk kripto milyarderleri olan üç mucit, sınırsız bir dünya vizyonuna sahipti.

Bu, Ethereum için ikinci katman bir çözüm olarak, aşağıdakiler için bir çerçeve oluşturmaya yardımcı olması amaçlanan, plazma tabanlı bir toplayıcı olan Polygon tarafından gerçekleştirilecektir:

1- Ethereum için ölçeklenebilirliği artırmak

2- Geliştiricilerin kendi bağımsız blok zincirlerini ve merkezi olmayan uygulamalarını oluşturabilecekleri bir oyun alanı yaratmak.

Bu nedenle, Polygon, Ethereum ağı ve diğer protokoller arasında bir bağdaştırıcı görevi görecek şekilde oluşturulmuştur. Geliştiriciler, kendi blok zincirlerini ve merkezi olmayan uygulamalarını Ethereum ekosistemine bağlamak için bu adaptörü kullanabilir. 

Avantaj: Ethereum platformunu, Ethereum blok zincirine ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz.

Sonuç: Birbirleriyle hızlı ve ucuz bir şekilde etkileşime giren farklı Ethereum uyumlu çözümlerden oluşan çok zincirli bir ekosistem.

Polygon, geliştiricilere yeni ürünler geliştirebilmeleri ve bunları Ethereum'a bağlayabilmeleri için kullanımı kolay bir araç kutusu sağlamak istiyor. Sabit kullanım bileşenleri, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ve Solidity programlama dilidir. Bu, her geçerli Ethereum adresinin aynı zamanda geçerli bir MATIC adresi olduğu anlamına gelir. Buna ek olarak, geliştiriciler ağın güvenlik katmanını kullanmak isteyip istemediklerine kendileri karar verebilirler. Kendi fikir birliği mekanizmanızı oluşturmaya veya Polygon'un hisse ispatı mekanizmasına katılmaya karar verebilirsiniz.

Etiketler