Brezilyalı fintech Nubank artık ABD ve Brezilya'da halka arz edildi

Brezilya merkezli dijital bankacılık girişimi olan Nubank, 40 milyar doları bulan değerleme ile borsada halka arz edildi.

Brezilyalı fintech Nubank artık ABD ve Brezilya'da halka arz edildi

Brezilya merkezli dijital bankacılık girişimi olan Nubank, 40 milyar doları bulan değerleme ile borsada halka arz edildi. 10,08 Brezilya Reali fiyatından halka arz olan Nubank, şimdilerde 11,50 Real fiyattan işlem görmektedir. Halka arzında yüzde 15 civarı yükseliş yaşayan Nubank'ın değerlemesinin 50 milyar dolara çıkabileceği öngörülmektedir.

Nubank nedir?

Nubank, Brezilya'da bulunan bir dijital bankadır, tıpkı bizdeki Enpara gibi. Fakat 40 milyar doların üzerinde bir değere sahip. Geçtiğimiz günlerde sadece Berkshire Hathaway ( Warren Buffet'ın şirketi) şirketinden 500 milyon dolarlık bir yatırım almıştır. Finansal açıdan güçlü bir 2021 yaşayan Nubank, Seri G ve G+ turlarında 1,15 milyar dolar tutarında yatırım almıştır. 

Nubank'ın en büyük özelliği ise, dünyanın en değerli dijital bankası olmasıdır. 40 milyon aktif kullanıcıya sahip olan banka, ilk başta dijital bir finans uygulaması olarak hizmete başlamıştı. Fakat şuanda mevduat kabul eden, kredi veren ve hatta sigorta bile yapan bir şirket haline geldi. Bir çok kişi, Nubank üzerinden, normal bir bankadan alabileceklerinin çok daha fazlasını alabiliyor, üstelik bunlar için şubeye gitmesine de gerek kalmıyor, çünkü Nubank dijital bir banka, her şey internetten çözülüyor. 

Halka arzı ile ilgili Berkshire Hathaway'ın baskısı olduğu iddiası da gündemde dolaşan bir başka iddia. Kesin olmamakla beraber, Berkshire Hathaway'ın bu şirketin bir bölümünü satın almak amaçlı halka arz etmesi için baskı yapmış. İddiaların doğruluğunu bilemesek de, 500 milyon dolarlık bir yatırım yaptıkları kesin, üstelik yatırımların devamının gelip gelmeyeceğini de bilemiyoruz. 

Brezilyalı fintech Nubank artık ABD ve Brezilya'da halka arz edildi - Resim : 1

Nubank hissesi nasıl alınır?

Sizde Nubank şirketinin hissesini satın almak istiyorsanız, yurtdışı borsa işlemlerine aracılık eden bir banka ile çalışmalısınız. Aşağıda yurtdışı borsa işlemlerine aracılık eden bankaları sizler için verdik. 

1- Garanti Bankası

2- Ziraat Bankası

3- QNB Finansbank

Minimum 10 USD ile 25 USD arasında değişen komisyon oranları bulunuyor. Bunlar tek bir hisse senedi alım işlemi için geçerli komisyon oranları. 10.000 USD ve üzeri hesaplarda ise %0,25 alışta, %0,25 satışta olmak üzere toplamda %0,50 alım satım komisyonu var. Örneğin 40,000 dolarlık hisse alım satımında, toplamda 200 dolar civarı komisyon ödeniyor.

SBRL KC Brazilya Reali Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 6.2652
Satış 6.2966
Değişim -0.0512%
Son Değer 6.2966
En yüksek 6.3487
En düşük 6.2863
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler