Brent petrolün ateşi söndü! Akaryakıta indirim beklentisi…

ABD tarafından alınan kararlar hemen her şeyi etkilemekle beraber akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilemektedir. Brent petrolün nabzı düştü.

Brent petrolün ateşi söndü! Akaryakıta indirim beklentisi…

En son OPEC tarafından alınan petrol üretiminin azaltılmasının ardından Amerika Birleşik Devletleri tarafından gelen rezerv hamlesinden sonra akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. OPEC+ tarafından alınan karardan sonra 98 dolara kadar yükselen brent petrol fiyatı ABD tarafından atılan adım sonrası 89 dolara düştü. Hal böyle olunca akaryakıt fiyatlarında indirim beklenmeye başladı. Ekim ayının ortasında bulunduğumuz bugünlerde 5 defa zam 1 defa indirim gelen akaryakıta yeniden indirim gelip gelmeyeceği araştırılmaya başlandı. Sektör kaynakları tarafından herhangi bir bilgi aktarılmadı. Yani herhangi bir indirim olup olmayacağı belli değil.

5 Ekim tarihinde düzenlenen toplantıda OPEC+ tarafından alınan karar sonrası günlük petrol üretimi Kasım ayından itibaren toplam 2 milyon varil azaltılacak. Bu karardan sonra brent petrol fiyatları yükselmişti. Brent petrol fiyatlarını yükselten bu karar sonunda ABD tarafından açıklanan rezerv kararı sonrası brent petrol fiyatları 89 dolar bandına kadar düştü. ABD tarafından yapılan açıklamada petrol rezervinden 15 milyon varil için satış bildirimi yayınlanacağı bildirildi.

Akaryakıta zam gelmişti!

ABD tarafından atılan her adım akaryakıt fiyatlarını etkilediğinden dolayı sıklıkla bu araştırmalar merak edilmektedir. ABD tarafından atılan son adım brent petrol fiyatlarında düşüşe neden olurken benzin ve motorin fiyatlarında indirim olup olmayacağı araştırılmaktadır. Ekim ayı içerisinde toplamda motorine 5 kere zam geldi ve bir kere de indirim geldi. Ekim ayının ilk günlerinde yaklaşık olarak 23,12 TL olan motorin fiyatı şuanda 29 TL’ye kadar dayandı. Fakat geçen hafta gelen indirimle beraber 27,37 TL’ye kadar düştü. Yeniden indirim olup olmayacağıyla ilgili bir açıklama gelmedi. Benzin fiyatları ise Ekim ayının başında 19,23 TL’den satışa sunulurken şimdilerde 20,60 TL’ye kadar yükseldi.

Akaryakıta indirim

Güncel akaryakıt fiyatları – 19 Ekim 2022

19 Ekim 2022 güncel akaryakıt fiyatları sabit kaldı. Akaryakıt fiyatlarına ne zam ne de indirim gelmedi. İşte, üç büyük şehirde akaryakıt fiyatları:

İstanbul güncel akaryakıt fiyatları

Motorin: 27,37 TL

Benzin: 20,62 TL

LPG: 10,32 TL

Ankara güncel akaryakıt fiyatları

Motorin: 27,51 TL

Benzin: 20,76 TL

LPG: 10,19 TL

İzmir güncel akaryakıt fiyatları

Motorin: 27,52 TL

Benzin: 20,74 TL

LPG: 9,99 TL