Borsa Yatırımcısı Olmak İçin Neler Yapmalı?

Borsa yatırım aşamalarında bulunan ve birtakım işlemler yaparak kar zarar sürecinde yer alan kişi, kurumlar borsa yatırımcısıdır. Borsanın çok sayıda alandan etkilenen karmaşık bir yapısı bulunmaktadır. İşte detaylar....

Borsa Yatırımcısı Olmak İçin Neler Yapmalı?

Borsa Yatırımcısı Olmak İçin Neler Yapmalı?

Borsa yatırım aşamalarında bulunan ve birtakım işlemler yaparak kar zarar sürecinde yer alan kişi, kurumlar borsa yatırımcısıdır. Borsanın çok sayıda alandan etkilenen karmaşık bir yapısı bulunmaktadır.

Global ve yerel özelliklere göre hisse senedi gibi yatırım araçlarını kullanarak kar elde edebilirsiniz. Başlangıç, orta ve ileri seviye yatırımcı olarak kaybetmemek için neler gerektiğini her zaman dikkate almanız önerilir.

Hisse Senedi Kağıdı Almak

Hisse kağıtları alarak borsada yatırımcı olabilirsiniz. Fiziksel olarak bu kağıtları almak kayıp riski olacağı için dijital alandaki kayıtlar kullanılmaktadır. Borsada yatırım yapacakların dijital hisse kağıtları üzerinden bir aracı kurumla yatırımlarını sürdürmesi gerekecektir.

Borsa Yatırımında Aracı Kurum Seçimi

Yatırım tavsiyeleri elde edebilmeniz için en önemli aşamalardan birisi borsa aracı kurumlarıdır. Bu kurumları doğru seçerek yatırımlarınız için temel gereksinimleri önemli derecede karşılamış olursunuz. Bankanız üzerinden borsa yatırımı yaparken de bu danışmanlık hizmetlerini almanız önerilir. Çünkü güncel veri analizleri, canlı borsa istatistikleri vs. bilgilerini kapsamlı biçimde elde etmiş olursunuz.

Sermaye Piyasası Kurulu yetkisini almış durumdaki borsa aracı kuruluşlarından hizmet alırken cihaz kurulumu vs. önem kazanabilmektedir. Piyasa verilerini takip etmeniz için bazı uygulamalardan faydalanmanız gerekebilir.

Borsada Emir Vermek

Borsa yatırımcısı olmak için işlem emirleri vermeniz gerekmektedir. Bir firmanın güncel durumunu takip ettikten sonra hisse senedi alarak yatırımda değer kazanmasını beklersiniz. Al sat değişiklikleri yapacağınızda borsada emir vermeniz gerekecektir.

·         Aracı kurum nasıl seçilir noktasında da göz önünde bulundurulması gereken durumlar vardır.

·         Diğer aracı kurumlarla karşılaştırma yapılması

·         Komisyon oranlarına dair hassasiyet gösterilmesi, kampanyaların aktif olarak bildirimle gönderilmesi

·         İstedikleri sözleşmelerin dikkatli biçimde okunması, sözleşme maddeleri hakkında bilgi almanız önemli kriterler arasındadır. Borsa aracı kurumunuzun şeffaf bir politika izliyor olması gerekmektedir.

·         Borsa hisseleri al sat emirlerinizi güvenli ve gelişmiş uygulamalarla verirken tedirgin olmamanız gerekmektedir.

·         Anlık fiyatları takip edebilmeniz son derece önemlidir. Fakat bunu olumlu anlamda kullanmalısınız. Riskli iniş çıkışlardan uzak durabilmeniz gerekmektedir.

Borsa Yatırımlarında Başarılı Olmak için Öneriler

Borsa yatırımlarında başarılı olmak için birçok detay bulunmaktadır. Başlangıç aşamasında ve genel anlamda yaygın görüşler şöyle sıralanabilir:

1.Borsa piyasasına dair bütün detayları öğrenmeniz gerekir. Bilmediğiniz bir alanda paranızı harcamak ve üzerine zarara girmek istemezsiniz. Borsa demo uygulamalarından faydalanabilir, analiz ve yatırım araçlarına dair bilgi edinebilirsiniz.

2.Uygulama kullanmak borsada kazanmanız için en önemli konular arasındadır. Uygulayarak öğrenmek deneyime bağlı kar oranlarınızı artırabilir. Ancak sizin bilginiz kadar değişken firma durumları önemlidir. Borsada kazanmanızın garantisi olmamaktadır. Kesin duygusal yatırımlardan kaçınmanız son derece önemlidir.

3.Hisse senedi ağırlıklı şekilde borsa yatırım araçlarının tanınması gerekmektedir. Firmaları da tanıyarak hisse senetlerinde nasıl politika izlediklerini bulabilirsiniz. Her firmanın yatırımlardaki risk oranları değişmektedir. En çok kazandıran firmaları da dikkate alarak yatırım oranlarınızı belirlemelisiniz.

4.Borsada kazandıran yatırımlar için teknik ve temel analizleri öğrenmeniz gerekmektedir. Danışmanlık aldığınız firma bu konuda size destek olmakla beraber, kendi bilginiz önem kazanmaktadır. Boğa ve ayı durumlarını öğrenmek faydalı olan yatırım değerlendirmelerindendir.

5.Basit adımlarla başlamak borsada kazanma olasılıklarınızı artırabilir. Aniden, bilmediğiniz yabancı bir alanda yüksek yatırımlar yerine daha garantide hissedeceğiniz yatırımlara odaklanabilirsiniz.

Canlı Borsada Anlık Duygular

İyi bir borsa yatırımcısı olmak için canlı borsa haberlerinde anlık duygulara kapılmadan yatırımları sürdürmeniz gerekmektedir. Hisse senedi yatırımının avantajlarını kullanabilmeniz için yatırımın anlık değişimini psikolojik açıdan doğru ele almalısınız. Hisse senedine yatırım yapacak kişiler hakları konusunda anlık değişimlerden dolayı kazanacakları yerde kaybedebilmektedir.