Borsada kazanmak için 10 altın kural

Borsa oynayan ya da oynamayı düşünen kişiler tarafından borsada nasıl kazanılır? sorusu sorulmaktadır. Biz bugün sizlere Borsada kazanmak için bazı kurallardan bahsedeceğiz. İşte, detaylar...

Borsada kazanmak için 10 altın kural

Borsa oynayan veya oynamayı düşünen kişiler tarafından borsa da nasıl kazanılır? sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Biz bugün sizlere Borsada kazanmak için 10 altın kuraldan bahsetmek istiyoruz. Siz de bu tavsiyelerimizi dikkate alırsanız eğer kazanç elde edebilirsiniz. Yazımızın herhangi bir yatırım tavsiyesi olmadığını şimdiden söylemek istiyoruz. İşte, borsada kazanmanın yolları: 

Cebinizdeki tüm parayla işlem yapmayın

Herkesin bütçesi ve kar anlayışı farklıdır. Kimisi 1000 lira kazanıp bunu kar olarak görürken kimisi için bu zarar olabilir. Elinizde ki tüm parayı dağıtıp farklı kripto paralara yatırım yapmayın. Bu sizi heyecana sürükler ve yanlış işlem yapabilirsiniz.

Yatırım yapacağınız borsayı dikkatli seçin

Herkes tarafından bilinen herkes tarafından kullanılan kripto paralara yatırım yapın. Çünkü herkes tarafından kullanılan bu kriptoların güvenilirliliği de ispatlanmıştır. İlk defa kripto para alacaksanız BTC Türk, Paribu gibi siteleri tercih edebilirsiniz. Her şey Türkçe olduğu için destek alınabilir işlemler Türkçe yapılabilir. Ancak bütün altcoinler bunlarda bulunmuyor.

Borsa

Kripto paralarınızı güvence altına alın

Kripto para cüzdanlarının hacklenmesi son günlerde oldukça revaçta. Soğuz cüzdanlar, harici cüzdanlar ile güvence altına alabilirisiniz. Çifta aşamalı doğrulamayı aktif edebilirisiniz.

Kendinize güvenin

Kendi risk anlayışınız kendi portföyünüze göre kripto paranızı alın. Önemli olan sizin fikriniz. Araştırıp kendi teknik analizinizi yaparak yolunuzda emin adımlarla ilerleyin.

Kendi karaketerinizi belirleyin

Kendı karaketerinizi ortaya koyacak portföyünüzü belirleyin. Kısa vadeli yatırımcı mısınız yoksa uzun vadeli yatırımcısı mısınız? risk alma kapasiteniz nasıldır? öncelikle bunu belirleyerek kendinize bir plan yapıp ona göre ilerleyin

Heyecana kapılmayın

Diğer insanların fikirlerine düşüncelerine bakarak yatırım yapmayın. Coin yükselirse hemn yatırım yapmayın çünkü düşedebilir. Kendi risk alma araştırma ve kendi karakterinize uygun alımlar yapın.

Karınızı her zaman alın

%100 kar yapmayı beklemeyin %50 %70 kar kötü değildir. Unutmayın %20 ile de ayrılabilirsiniz. Kar yapmak için yaptığınız alımları zarara uğratmayın

Zararlarınızı minimale indirin

Zararınızı en aza indirgeyerek ilerleyin. Mininum zararla ayrılmayı hedefleyin. Her ne kadar kar etmeyi amaçlayıp hesap yapıyorsanız zararınızı da hesaplamayı unutmayın.

Daima borsa ile ilgili araştırma yapın

Herkesi dinleyin okuyun araştırın. Okuduğunuz her şey size bilgi katar. Tüm bu bilgileri harmanlayarak kendi yolunuzu çizin.

Kademeli al kademeli satın

Riski minimalize edip karı katlamayı amaçlayın.Paranızı hemen hepsine yatırmayın. Yükselebilir veyahu düşebilir. Bunu bilmiyoruz. Burada yapmanız gereken artşları ve düşüşleri takip edip ona göre alım satım yapmak. Böylece ana paranızı kazanıp kar etme yolunda ilerlersiniz.

Etiketler