Borsa İstanbul'da yükseliş trendi geri mi dönüyor?

Borsa İstanbul'da yeni haftaya başlarken yükselişe geçti. Borsa İstabul'da yükselişe devam edebilecek mi?

Borsa İstanbul'da yükseliş trendi geri mi dönüyor?

Borsa haftaya yükselişle başladı. Bir önceki kapanışına göre BIST 100 endeksi  33,15 puan ve yüzde 1,39 değer kazanarak 2.415,59 puanla haftaya başladı.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,96'yla ulaştırma olurken tek kaybettiren yüzde 0,15 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. Ayrıca bankacılık endeksi yüzde 1,36, holding endeksi ise yüzde 1,55 artış kaybetti. 

Geçtiğimiz perşembe günü satış ağırlıklı bir seyir izlemesinin arkasından BIST 100 endeksi 1,06 azalışla 2.382,44 puandan tamamlamıştı. Haftaya yükselişle başlayan borsanın ilerleyen günlerde durumu merak ediliyor.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın agresif faiz artırımı yapan yetkililerin açıklamalarıyla birlikte temmuz toplantısında 100 puanlık faiz artışı ihtimalinin zayıflamasıyla birlikte 75 baz puanlık faiz artışın ihtimalinin oldukça yüksek değer kaybederek, bu etkilerin pay piyasalarında risk olasılıklarının artırdığını söyledi. 

Türkiye'de yurt içinde en çok takip edilmesi gereken veriler, üretici fiyat endeksi ve bütçe dengesi verileri olacak. Bunun dışında global arenada görece veri akışı sakin. 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi için 2.440 puanın direnç 2.370 puanın ise destek konumda olduğu uzmanlar tarafından dile getirildi. 

Son olarak Borsa İstanbul'da yaşanan yüksek volatilite yatırımcıların daha az getiri sağlamasına neden olmakta. 

Borsa İstanbul'da güncel teknik analiz

Borsa İstanbul'da yükseliş trendi geri mi dönüyor? - Resim : 2

Yükselen kanalın dip bölgesine hayli yakın olan BIST 100, yükselen trendin kırılmamasını hedeflemektedir. Yükselen trendin kırılması durumunda BIST 100'ün yeni destek seviyesi 2.260 seviyesine karşılık gelmektedir. Bunun dışında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararı doğrudan hisse fiyatlarını etkileyecektir. 

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Etiketler