Küresel ivme KOZAL hisselerinde de görüldü!

Altında yaşanılan küresel değer artışının ardından Borsa İstanbul'da da gözler altın sektöründe bulunan şirketlere çevrildi. Altında yaşanılan yükseliş grafiği KOZAL'a da yansıdı!

Küresel ivme KOZAL hisselerinde de görüldü!

Küresel piyasalarda yaşadığı yukarı yönlü grafikle dikkat çeken ve yükselişiyle tekrar gündeme gelen altın, Borsa İstanbul'da da dikkatleri kendi alanında hizmet veren şirketlere yöneltti. Türkiye'nin uzun süredir altın madenciliği ile ilgilenen başarılı şirketi Koza Altın İşletmeleri A.Ş. KOZAL'da küresel piyasalarda yaşanılan altındaki artışa paralel olarak volatil fiyat hareketleri gözlemlendi. Yaşanılan yukarı yönlü seyirle birlikte KOZAL hisseleri, dün tavan fiyatına yakın bir yükseliş göstererek 174,5 TL seviyelerine gelirken; öğleden sonra yapılan işlemlerde ise yüzde 6'lık bir düşüş yaşayarak 167,5 TL seviyelerine geriledi.

KOZAL hisselerinde yaşanılan volatil hareketlenmeden sonra hisselere devre kesici işlemi uygulayan Borsa İstanbul, sürekli işlemlere ara verilmesini sağladı. Uygulanan devre kesici işleminden sonra Borsa İstanbul, tek fiyat üzerinden emir toplama uygulamasına geçiş yaptı. Uygulanan devre kesici işleminin ardından yukarı yönlü bir toparlanma sürecine giren KOZAL hisseleri, kapanışını ise 170 TL seviyelerinde gördü. Bugüne ise daha sakin bir başlangıç yaparak yatay yönlü bir seyir takip eden Koza Altın İşletmeleri A.Ş. hisseleri, sabah seansında 168 TL seviyelerinden destek bularak seyrini sürdürdü.

KOZAL genel durumu ne ifade ediyor?

Şirkete ait hisselerin uzun periyot durum incelemesiyle değerlendirilmesinde ise yukarı yönlü bir yükseliş olduğu gözlemleniyor. 2022 yılının ilk aylarını 120 TL ile 130 TL seviyelerinde yatay hareketlerle geçiren KOZAL, Şubat aylarının sonlarında ise 115 TL seviyelerinde bulunuyordu. Şu an için günümüzde bakıldığındaysa KOZAL, yaklaşık yüzde 50'lik değer kazanımıyla yükseliş trendinde bulunuyor. Söz konusu KOZAL hisseleri için bu haftanın direnç sınırı ise 170 TL seviyeleri olarak öngörülüyor.